Hlavní obsah

Arabská policie má novou hračku! Extrémní Lykan HyperSport

Foto: W Motors

Lykan HyperSport dubajské policie

Budete-li hledat nejdražší, nejrychlejší a nejexkluzivnější policejní vozový park, zamiřte do Spojených arabských emirátů. Právě tamní příslušníci mohou vykonávat své povolání za volanty těch nejlepších aut světa. Před pár dny do této velmi privilegované party přibyl další přírůstek. Velmi speciální Lykan HyperSport.

Článek

Některá policejní auta jsou nesmírně zajímavá. Například v Itálii policisté využívají vozy domácí automobilky Lamborghini. Ve Francii zase jezdí super rychlým Alpine A110 a třeba nizozemská policie jezdí ve Spykeru C8. Podrobněji se se všemi těmito policejními speciály můžete seznámit v článku, jehož odkaz najdete níže. Dnes zůstaneme výhradně u policie z Abu Dhabi, která se, stejně jako ta dubajská, svým vozovým parkem proslavila po celém světě. Ovšem nejde jen tak o nějaký rozmar tamních příslušníků.

Vzhledem k tomu, že tamní obchodníci a šejci jezdí výhradně tím nejdražším a nejexkluzivnějším, nemohla policie zůstat v nějakých starých plečkách, které tak tak zvládají horké podnebí. Navíc, Arabské emiráty jsou hojně navštěvovány turisty, takže je potřeba policejní sbor ukázat v tom nejlepším možném světle. Ostatně, tamní sbor všechna ta super auta rozhodně nepoužívá k tomu, aby honili zloděje a jiné živly. Úkol všech těch aut je hlavně dělat parádu a propagovat policii a její práci. A to jim jde výborně – právě proto se objevily i v Gymkhaně Kena Blocka.

Nově se tohoto úkolu bude moci zhostit velmi speciální Lykan HyperSport. Tohoto speciálního hypersportu bylo postaveno jen 7 kusů a to společností W Motors, která je v Arabských emirátech doma. Její práci znáte třeba ze zatím posledního dílu rychle a zběsile, kde s ním jeden z hlavních hrdinů skákal z mrakodrapu. Ačkoliv je ale tvůrce vozu ze Spojených arabských emirátů, jméno Lykan má původ v transylvánské mytologii, kde byl takto pojmenován tajemný vlkodlak.

Auto samo o sobě také vypadá takřka mytologicky a nebezpečně. W Motors se výrazného designu rozhodně nebáli a je to dobře. Zajímavá je i pohonná jednotka. Ta má totiž hodně společného se stuttgartským Porsche, hlavně tedy s modelem RUF CTR3. Jde o šestiválec se dvěma turbodmychadly, jehož výkon byl v u výrobce vyšponován až na 740 koní a točivý moment 960 Nm. Díky těmto parametrům je schopen z klidu na 100 km/h doslova vystřelit za 2,8 sekundy a maximální rychlost ho v rozletu zastaví na hodnotě 385 km/h. Zaujme i fakt, že auto má hmotnost pouhých 1 400 kilogramů.

Lykan HyperSport je díky působení u dubajské policie jedním z nejrychlejších policejních aut na světě. A jistě i jedním z nejexkluzivnějších, třeba jen proto, že světlomety auta jsou částečně vykládány diamanty. A stejně tak interiér. Asi uznáte sami, že policejní práci by ve Spojených arabských emirátech chtěl dělat každý. Už jen kvůli těm krásným autům!

Reklama

Související témata:
Načítám