Hlavní obsah

Drzost největšího kalibru - čínské Porsche Macan

Foto: Archiv Garáž.cz

Tak to už je vrchol. Na to, že se v Číně kopíruje, už jsme si zvykli. Ale to, co předvedli v automobilce Zotye, je opravdu přes čáru. Na okopírované Porsche Macan připravili i okopírovaná loga a označení.

Článek

Zotye SR9 - o tomhle autě už se toho napsalo hodně. Je totální kopií nového kompaktního SUV od Porsche modelu Macan. Proporce jsou stejné, tvary jsou stejné a jediné, čím se částečně liší, jsou přední a zadní světlomety. A to jen minimálně. Mají jiné zakřivení, ale tvarování a design stejný. Jenže to nebylo všechno. Teď si automobilka Zotye pro majitele modelu SR9 připravila dokonalou novinku. Z nabídky příslušenství si každý může objednat kompletní označení a loga Porsche. Takže z modelu Zotye SR9 si během okamžiku uděláte vizuálně totožné Porsche Macan ve verzích Turbo, Turbo S nebo S.

Foto: Archiv Garáž.cz

Dokonce to vypadá, jakoby jim tohle příslušenství dodalo samo Porsche. Jen do té doby, než se z blízka podíváte na detaily loga automobilky. Kvalita je jako u všeho mizerná, ale komu to v Číně bude vadit? A nekončí to jen venkovním označením. Číňané nejsou troškaři a "Porsche paket" připravili i pro interiér. Připraveno je logo na volant, na sedačky, označení prahů, odkládacích prostorů ve dveřích nebo na disky litých kol. K tomu se ještě přidává klíček s logem Porsche, voňavky a další drobnosti. Nechceme sem tahat politiku, ale tohle už nám přijde opravdu příliš. Za podobný přístup bychom Číně nejraději napařili na všechny dovážené věci obří clo. Bohužel je to nereálné, když je výrobně na Číně závislý téměř celý svět. 

Zdroj: carnewschina.com

Reklama

Načítám