Hlavní obsah

Dokonalý expediční obytný vůz pro největší dobrodruhy

Foto: EarthRoamer

Bývaly doby, kdy dobrodruzi vyrážející na expedice za objevením neobjeveného a poznáním nepoznaného museli překonávat samé náročné překážky. A nejen ty terénní – museli si s sebou nést všechny své skromné zásoby, spali ve vetchých stanech, jedli, co kolem cesty našli nebo ulovili (pokud to neulovilo dřív je), a myli se jen tehdy, když narazili na řeku. Nejraději bez aligátorů.

Článek

Jenže doba se mění a dnes se dá vyrazit za dobrodružstvím v naprostém pohodlí luxusního obytného auta, které vám pomůže zdolat všechny nástrahy, uveze veškeré potřebné vybavení, a ještě vám poskytne pohodlné ubytování, kde můžete vegetovat v naprostém luxusu.

Seznamte se s vozidlem EarthRoamer LTi, dokonale propracovaným expedičním obytným vozem. Jeho základem je odolný velký pick-up Ford F-550 Super Duty poháněný silným 6,7 V8 a upravený pro terénní použití, takže mu nechybí speciální podvozek, gumy s terénním vzorkem, dodatečné osvětlení nebo třeba naviják pro případ nouze.

Foto: EarthRoamer

Tohle terénní obytné monstrum vás odveze klidně až na konec světa

Další výhodou F-550 je variabilita jeho konstrukce, proto má vpředu klasický double cab (kabinu pro čtyři cestovatele) a v zadní části je obytná nástavba. Ta je kvůli lehkosti a odolnosti komplet vyrobená z karbonu – materiálu, který uvidíte jen u supersportů a závodních aut.

Tady ale vytváří životní prostor pro čtyři dobrodruhy, kteří mají k dispozici pohodlné sezení na židlích u stolu nebo na gauči, velké lůžko nad kabinou, kuchyňku s dvojvařičem a dřezem s tekoucí vodou, a dokonce i toaletu se sprchou. To vše vyvedené v čistém designu moderního nábytku a z kvalitních materiálů. Tomu odpovídá i cena začínající na astronomických 13,5 milionech korun.

Samozřejmě ti praví dobrodruzi by si nad cestováním v tomto stylu opovržlivě odfrkli, protože je přehnaně civilizované, ale ostatním to dává šanci podívat se na skutečně odlehlá místa a zažít neuvěřitelná dobrodružství, a přitom se večer pohodlně najíst, osprchovat a uložit do měkké postele, kde vás nemůže napadnout tygr. Pokud nezapomenete zavřít dveře…

Reklama

Související témata:
Načítám