Hlavní obsah

Dokonalý exemplář Mercedesu S řady W126 je na prodej!

Foto: Mercedes-Benz Museum

Muzeum Mercedesu ve Stuttgartu prodává W126 v naprosto dokonalém stavu s nájezdem pouhých 35 065 kilometrů. Jeho cenu nelze v žádném případě označit za podbízivou, ale na druhou stranu, vzhledem k okolnostem, je to vlastně hodně zajímavá nabídka. Rozbijte prasátka, lepší nabídku nenajdete!

Článek

Autor tohoto článku vlastní Mercedes W126 již tři roky a za tu dobu dostal nespočet nabídek na prodej. Ale ne, prodávat nehodlám. Líbí se mi, jak vypadá, zbožňuju tu nenucenou okázalost, jakou předvádí ve městě, na dálnici i na okreskách, a s potěšením všem ukazuji, že i třicet let staré auto může mít duální klimatizaci, elektricky stavitelné sedačky včetně hlavových opěrek, stěrače světlometů nebo třeba elektricky stavitelný volant. Osmiválcový pětilitr pod dlouhou přední kapotou je pak pro většinu lidí nepoužitelná zhýralost, ale ti, co mají auta rádi, oceňují jeho sametové ševelení a vytříbeně jemný běh.

Takže opakuji: Ne, prodávat ho nehodlám!

Foto: Mercedes-Benz Museum

Takhle vypadá opravdový luxus! Tedy vypadal. Před 37 lety. Ale i dnes je požitek z jízdy naprosto výjimečný

Ale jestli chcete opravdu pěknou W126, tedy druhou generaci Mercedesu-Benz třídy S, přece jen vlastnit, tak tohle je vaše mimořádná příležitost! Jen zřídka se totiž nabízí ke koupi muzejní exponát a v tomhle případě nejde jen o auto v muzejním stavu, ale o kousek, který opravdu měla ve své sbírce samotná automobilka. A i když je to „jen” šestiválec, tak stojí za každé to Euro, které za něj Mercedes chce.

Všechno na tomhle autě z roku 1982 je totiž správně. Má dvoutónový zelený lak a tmavě hnědý kožený interiér, který se báječně doplňuje s podobně tmavým ořechovým dřevem a koberci. Pod kapotou je šestiválec 2,8 l spojený se čtyřstupňovou manuální převodovkou a v příplatkové výbavě tehdy kdosi zaškrtl střešní okno, vyhřívaná sedadla a klimatizaci.

Vůz je samozřejmě v dokonalém stavu bez jediného poškození a Mercedes se chlubí tím, že vůz neprošel renovací. Nemusel…

Než se totiž vrátil zpátky do rodného hnízda, měl jen jednoho majitele. A tím bylo portugalské velvyslanectví v Caracasu ve Venezuele. Tam byl vůz zakoupen a zaregistrován, ale svůj život ve skutečnosti strávil na ostrově Madeira, kam byl okamžitě odeslán. A za prvních deset let svého života tam najezdil pouhých 13 284 kilometrů.

Aktuálně svítí na počítadle tachometru číslovka 35 065 a na zpětném zrcátku se houpe nabídka s cenovkou 47 890 Euro, tedy 1 270 000 Kč. Novou esklasu pořídíte za zhruba dvojnásobek, ale věřte mi, že i když jde o jedno z nejpohodlnějších aut, co si můžete koupit, tak za svou W126 bych ji nevyměnil. Už kvůli tomu stylu. Takže vy, kteří jste chtěli moje auto, tohle je vaše příležitost!

Reklama

Související témata:
Načítám