Hlavní obsah

Dokonalá replika Batmobilu je právě na prodej

Foto: FastBoomPro

Komiksový Batman se sice chová jako superhrdina, ale v jádru je obyčejným člověkem, jen s trochu výjimečným technickým vybavením. Jednou z jeho hraček je slavný Batmobil, rychlé a ozbrojené obrněné auto, které ho doveze prakticky kamkoliv. Nyní je jeho věrná replika volně na prodej.

Článek

Temný rytíř Batman, neohrožený detektiv v kostýmu inspirovaném netopýry, se poprvé objevil v roce 1939. Za dobu své existence měl řadu podob, zažil nespočet nebezpečných dobrodružství a bojoval se spoustou děsivých padouchů. A také vyzkoušel různé technické vybavení, které mu boj se zločinem ulehčovalo.

Jedním z jeho věrných doplňků je Batmobil, speciální obrněné auto, s nímž vyrážel ze své Bat-jeskyně na své Bat-výpravy za vyčištěním Gothamu od kriminálníků. Jeho poslední podobu z filmu Batman vs. Superman režiséra Zacka Snydera věrně kopíruje replika, která je momentálně na prodej v Rusku. A věřte nebo ne, je plně funkční!

Pohání ji 5,0 V8 s výkonem 500 koní, který přes automatickou převodovku roztáčí zadní kola, což je na driftování nočním městem ideální. Překryt kabiny se otevírá i zavírá elektricky a skla má skutečně neprůstřelná, ve výbavě je také kamera nočního vidění a termální kamera s 255násobným zoomem a s kulomety. Tedy jen falešnými, ale prý dokážou „simulovat střelbu“. Taky tu najdete sportovní sedačky, klimatizaci, náladové osvětlení, infotainment s navigací, Bluetooth a Android Auto a USB porty, kdybyste si potřebovali dobít telefon.

Líbí se vám tahle replika Batmobilu? Může být vaše za „pouhých“ 20 milionů korun (v přepočtu). Dostat ji v ČR na značky by mohl být celkem oříšek, ale v Rusku by to za karton cigaret a lahev vodky mohlo projít. Jestli s ní pak vyrazíte potírat zločin, nebo na obrněnce budete balit kočky u baru, je už jenom na vás.

Reklama

Načítám