Hlavní obsah

Dokáže díra na silnici odpálit airbagy? Tady je důkaz!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle člověk má zajímavý koníček. Snaží se ukázat, co se s autem stane, když trefíte velkou díru. Tentokrát si dal za cíl zničit pneumatiku i s ráfkem, nakonec se ale stalo něco trochu nečekaného.

Článek

O tomto pánovi jsme již psali. Je vybaven slow motion kamerami a odstrojeným éčkovým Mercedesem, na kterém jde detailně vidět práce zavěšení. Následně vybírá ty nejrozbitější cesty v Chicagu a snaží se tama projet tak, aby ukázal nejen fungování podvozku v těchto extrémních situacích, ale i možné poškození. Tentokrát se však stalo něco, co bychom nečekali. Místo toho, aby prorazil pneumatiku, vystřelily mu hlavové airbagy. Což rozhodně není nic příjemného, zejména v případě, kdy "jen" trefíte díru. Samozřejmě se jedná o nestandardní situaci pravděpodobně způsobenou poruchou. Nakonec se podaří i prorazit pneumatiky. Máme ale pocit, že by se podobné pokusy mnohem lépe dělaly na našich silnicích.

Reklama

Načítám