Hlavní obsah

Dodge Challenger v překvapivě decentní úpravě Liberty Walk

Foto: Liberty Walk

Dodge Challenger v úpravě od Liberty Walk

Jen těžko budete ve světě hledat šílenější, odvážnější a pro některé až nevkusné úpravy, než jaké produkují v Japonsku. Nebojí se ani velkých extrémů, a proto jsme překvapeni, s jakou pokorou přistoupili k úpravě americké legendy Dodge Challenger. Něco tak decentního bychom od nich asi nečekali.

Článek

Liberty Walk je pro některé z vás možná velkou neznámou, takže si je nejprve představíme. Ve světě tuningu jde o špičku exteriérových modifikací. Na trhu je tahle parta lehce extrovertních Japonců 10 let a za tu dobu si udělala velmi silné jméno. Zajímavé je, že svou práci Wataru Kato, jak se jmenuje zakladatel firmy, nezačal na nějakém levném autě, které by jen tak někoho nezaujalo. Právě naopak. Prvním jeho opravdu velkým počinem byla úprava Lamborghini Murciélago, které patřilo jeho kamarádovi.

Kato se do všech svých úprav rozhodl zakomponovat pouliční tuningový styl, který už je řadu let v Japonsku velmi oblíben. Jde o co možná největší křídla, extrémně rozšířené blatníky, monstrózní nárazníky a vpravdě děsivě vypadající i znějící výfukové soustavy. Výsledek pak vypadá jako z japonského komiksu. Není to pro každého, ale v Japonsku je styl, kterému se říká Bōsōzoku, hodně v kurzu. Murciélago Kato poprvé představil na asi největší světové tuningové výstavě SEMA Show v roce 2009. Ovšem tehdy ta úprava ještě nebyla tak úplně to pravé. Proto se na SEMA Show v roce 2012 vrátil, znovu s Murciélagem, a v tu chvíli už o něm věděl celý svět. Brutálně rozšířený italský supersport si prostě všichni zamilovali a od té doby se každý, kdo se o tuning alespoň trochu zajímá, těší, s čím Liberty Walk přijdou příště.

A to příště je právě dnes, kdy vám ukážeme nejnovější projekt této japonské firmy. Jeho základem se stal svalnatý Dodge Challenger. Tedy auto už samo o sobě hodně výrazné, hodně placaté a hodně široké. Ovšem to neznamená, že je to dost pro Liberty Walk. Ti se s jeho úpravou rozhodli lehce šokovat, ale přesto nám ve světle jejich ostatních úprav přijde tato práce celkem umírněná. I když pojem umírněnost v případě Liberty Walk tak trochu ztrácí význam.

Dodge od úpravce dostal nový přední spoiler, který vyjde na 980 dolarů, tedy asi 22 000 Kč. K tomu přidali zadní spoiler, jenž připomíná kachní ocas, za 1000 dolarů, tedy za 23 000 Kč a samozřejmě nechybí sada rozšířených blatníků s klasickým nýtováním. Jejich cenu úpravce nezveřejnil. Na fotkách si můžete všimnout odklonu kol, který má na svědomí tuningový podvozek v hodnotě 7 900 dolarů, tedy asi 180 000 Kč. Drahá jsou i kola, která Dodge obouvá. Jsou v rozměru 20 palců, obutá do pneumatik Pirelli P Zero a cena jednoho je 1 000 dolarů, tedy asi 23 000 Kč. Jak už jsme řekli, celá tato úprava je na to, na co jsme od Liberty Walk zvyklí, velmi umírněná, ale podle nás moc podařená.

Líbí se vám podobně zběsilé úpravy, jaké dělá Liberty Walk?
Ano
83,9 %
Ne
16,1 %
Celkem hlasovalo 1343 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám