Hlavní obsah

Dodávka pro servisní techniky? Ne, obytka pro akční jedince!

Foto: Storyteller Overland

Mercedes Sprinter 4x4 patří mezi nejlepší dodávky, které si můžete koupit, zvlášť když se ho chystáte přestavět na obytné auto. Výhody maximální trakce na každém povrchu, sebejisté jízdní vlastnosti a zvýšený podvozek jsou zkrátka atributy, které u obytného auta oceníte. Tenhle má navíc chytře vymyšlený interiér!

Článek

Je nám jasné, že není moc čtenářů Garáže, kteří by šli a objednali si novou přestavbu rovnou od anglické společnosti Storyteller Overland, ale většina z vás se nepochybně ráda pokochá, případně načerpá inspiraci.

Hned podle úvodní fotky je vám jasné, že tady se někdo vyřádil. Jiná kola, prahy, rám s přídavnými světly, plnohodnotné rezervní kolo na zadních dveřích a na střeše velká pochozí plošina, která je jednoduše přístupná po žebříku, a samozřejmě, že i tady je celá světelná baterie. No a grafika je záležitost každého bydlíkáře.

Foto: Storyteller Overland

Tenhle bydlík prostě touží po dobrodružství. Dopřejete mu jej?

Jenže zatímco zvenku to vypadá jako dodávka pro servisní techniky, tak uvnitř je to luxusní obytný automobil, kde se netrpěly kompromisy. Interiér tedy pořád odpovídá exteriéru a je jasné, že tohle je auto spíš pro vyznavače akčních dovolených než pro plážové povaleče, ale rozhodně se tady nešetřilo. Kožené prošívané sedačky, silná klimatizace, hluboký dřez, dostatek USB i obyčejných zásuvek a výkonné audio. Speciální pozornost si pak zaslouží jak chytře vymyšlené úložné plochy, tak organizéry, které pojmou spoustu důležitých maličkostí.

Foto: Storyteller Overland

Interiér klade důraz na funkčnost a kvalitní materiály. Za nás nejlepší filozofie!

To, že v autě je nainstalované LED osvětlení, že jsou na střeše solární panely a že energie je uložená v lithium-iontových bateriích vás asi nepřekvapí, za poslední roky tyto kdysi moderní technologie neuvěřitelným způsobem zlevnily.

Všimněte si také, jak chytře a funkčně jsou vyřešené skládací postele, že většina zavíracích skříněk je jednoduše nainstalována pod vysoký strop, a kolik prostoru tak zbývá uvnitř auta. Tady si klidně opravíte motorku, kolo nebo jetsurf.

Až budete vybírat auto pro přestavbu vy, berte kus s jasnou historií a v co nejlepším mechanickém stavu. Jak vypadá uvnitř, vám může být jedno, stejně ho budete přestavovat. Důkladně zvažte zateplení (nejen kvůli zimě, ale i kvůli horku) a dopředu si připravte seznam, co všechno v autě potřebujete. Nedělejte zbytečné kompromisy ve výbavě a raději uberte na sofistikovanosti některých řešení, protože tady máte jasný důkaz, že ty nejjednodušší věci mnohdy fungují úplně nejlépe! A naopak, komplikovaná řešení se často a ráda porouchají.

Tady na Garáži najdete pár podobných tipů pro inspiraci, podívejte se třeba na přestavbu nadšence do snowboardu nebo jak se dá chytře využít nábytek z Ikea. Tak držíme palce!

Reklama

Načítám