Hlavní obsah

Dodavatel kol pro vozy Škoda a SEAT svolává auta do servisů

Foto: Alcar-Wheels.com

Dodavatel kol pro Škodu a SEAT svolává auta do servisů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Svolávací akce se nevyhýbají jak samotným automobilkám, tak dodavatelům, kteří se starají o některé díly na nová auta. A právě to je případ svolávací akce, která byla před několika hodinami zveřejněna na webu svolavacky.cz. Podle něj je problém v ocelových ráfcích, které lze koupit jako aftermarketová kola k vozům značky SEAT a Škoda.

Článek

Svolávacích akcí bylo za posledních měsíců bohužel hned několik. Ta asi nejznámější se týkala vadných airbagů značky Takata, kvůli kterým muselo do servisů velké množství modelů různých značek. Snad nejvíce jich ale musel řešit Ford, který bral od Takaty drtivou většinu airbagů pro své modely. Říkali jsme vám ale také o svolávací akci Porsche, jež řešilo problémy s Panamerou, o akci Volkswagenu, který dokonce prodal pro provoz neschválená auta, nebo o velké svolávací akci na pneumatiky. Tyto problémy se prostě nevyhýbají nikomu a je dobře, že na ně automobilky reagují a snaží se vše napravit.

Stejně pak postupují i dodavatelé náhradních dílů. Jedním z nich je i společnost Alcar Wheels, která například pro vozy SEAT, Volkswagen a Škoda dodává certifikované ocelové ráfky na volném trhu náhradních dílů. Podle webu svolavacky.cz mohou mít ráfky vadu materiálu, kvůli které může dojít k úniku vzduchu z pneumatiky. Problémy vykazují ráfky s výrobním číslem 7755 v rozměru 6 J X 15 a datem výroby 17/18.

Únik vzduchu podle dostupných informací nemusí včas zaznamenat ani systém monitorování tlaku v pneumatikách, takže řidič nemusí být včas upozorněn na pokles tlaku v pneumatice, což může vést k nebezpečné situaci. Alcar již oslovil své zákazníky a v rámci bezplatné svolávací akce jim potenciálně nebezpečné ráfky vymění za nové. Pokud se však chcete pro jistotu přesvědčit, že se to ráfků na vašem voze opravdu netýká, doporučujeme shlédnout video umístěné výše, kde je přesně ukázáno, kde všechna označení najdete.

Reklama