Hlavní obsah

Dobré zprávy: Ford prodlužuje výrobu Mustangu Bullitt!

Foto: Ford

Omezená verze Fordu Mustang Bullitt nakonec nebude až tak omezená. Naštěstí

Automobilka Ford zaznamenala velký úspěch s oprášením legendy jménem Mustang Bullitt nejen v USA, ale i Evropě, a prodlužuje tak výrobu speciální verze kultovního sporťáku, a sice až do příštího roku!

Článek

Pokud jste čistě náhodou žili posledních 18 měsíců v divočině a bez internetu, Mustang Bullitt je taková charakternější a stylovější verze jednoho z nejcharakternějších a nejstylovějších sporťáků současnosti. Verze Bullitt odkazuje na zelený Mustang z roku 1968, se kterým kraloval Steve McQueen ve filmu Bullittův případ, a který nám dal jednu z vůbec nejlepších automobilových honiček v historii.

A když Ford přesně po 50 letech oznámil výrobu novodobého „bullitta“, jen se po něm zaprášilo – celá produkce byla vyprodána už krátce po představení a popularita této verze ikonického sporťáku rozhodně neklesla – spíše naopak.

Současná generace není jediným novodobým bullittem. Ford přišel s inkarnací ikony v letech 2001 a 2008, výsledky tohoto usilování se ale netěšily zdaleka takové oblibě jako současná generace. Nutno podotknout, že současné generaci hraje do karet také oficiální prodej na starém kontinentu, a standardní verze tak velmi dobře připravila půdu pro speciální verzi Bullitt.

Bullitt má upravenou verzi 5,0l osmiválce Coyote – došlo na vylepšené sací i výfukové potrubí, upravenou škrtící klapku a navrch dostal Bullitt řídicí jednotky z nabroušené verze Shelby GT350. Výsledkem je 480 koní výkonu, ačkoliv jsou tito koníci pro EU přiškrceni na hodnotě 460 koní. Bullitta si můžete objednat s jakoukoliv převodovkou, pokud je to šestistupňový manuál. Ten má dokonce funkci automatických meziplynů.

Dominantou interiéru, tedy alespoň tou vizuální, je 12palcový palubní displej a skvělé sportovní sedačky Recaro s kontrastním prošíváním v barvě auta – ale můžete mít i běžné, podobné těm jako v originálu. Barva auta je potom jen jedna možná zelená, a to „Highland Green“. Tedy, vlastně ho můžete mít i v černé „Shadow“, ale upřímně nevíme, proč byste to dělali. Každý Mustang Bullitt má také speciální označení a plaketu s pořadovým číslem.

Další výhodou Bullittu je potom nadupaná výbava, která zahrnuje dopravní systém Life Traffic, hotspot pro Wi-Fi, ale třeba i audiosystém Bang & Olufsen s 12 reproduktory. Ford již teď přijímá nové objednávky, první Mustangy ve verzi Bullitt modelového roku 2020 by měly do Evropy dorazit už začátkem příštího roku.

Reklama

Načítám