Hlavní obsah

Do prodeje jde nejroztomilejší karavan na světě

Foto: H&H Classics

Set auta a karavanu Toylander

Dojde-li na téma karavanů, obytných aut a dalších „čundrfár“, většinou se jednotlivé kusy a modely předhání v tom, který poskytne maximum prostoru a vychytaných prostorově úsporných řešení. Ne však tento. Extrémně roztomilá karavana, skládající se z Land Roveru a dvoubarevného obytného přívěsu, je totiž určena pro nejmenší karavanisty-začátečníky.

Článek

Některé položky ze sféry auto-moto, které se objeví k prodeji na rozličných aukčních síních, nás zkrátka dostanou do kolen. Tenhle rozkošný dětský komplet budiž zářným příkladem. Jak auto, tak i obytný přívěs za ním pocházejí ze stavebnic společnosti Toylander. Malý otevřený Land Rover byl původně postaven v roce 2012 a letos zrepasován do původního stavu s novým lakem, přívěs za ním je pak postavený a připravený, ovšem nikdy nepoužitý.

Ačkoliv vypadá přívěs spíš jako pro panenky, ve skutečnosti je pozoruhodně „dospělý“. Celkem je tu mezi stropem a podlahou 125 centimetrů místa, takže se tu mohou postavit i někteří sedmiletí výletníci. Nechybí tu stůl se dvěma lavicemi, které se umí proměnit na postel, dětská kuchyňka, nějaké ty úložné prostory a další drobnosti.

S obdobnou pečlivostí je vytvořen i Land Rover, nepostrádající ikonickou rezervu na kapotě a sklopné čelní okno. O pohon se stará dvojice elektromotorů o napětí 24 voltů, nechybí ruční brzda a zpátečka. Maximální rychlost 8 km/h je dostatečně střídmá pro řidiče už od tří let věku. Inzerát na aukční síni H Classics uvádí, že má Land Rover dost síly na to, aby táhl obytňák i se dvěma dětmi na palubě.

Naprosto okouzlující set jde do prodeje již za dva dny v Británii. Konkrétně se bude dražit s dalšími (tentokrát dospělými auty) v historickém vojenském muzeu v Duxfordu. Žádný cenový odhad zatím bohužel neexistuje.

Reklama

Načítám