Hlavní obsah

Devadesátník si právě pořídil novou Corvette

Foto: Cecil Clark Chevrolet

Příklad amerického důchodce, který si v 90 letech pořídil novou sportovní Corvette, jasně ukazuje, že nikdy není pozdě na to splnit si sny. A taky, že si v důchodu můžete užít víc zábavy než chodit do parku krmit holuby.

Článek

Nová Corvette osmé generace je pro značku přelomová – místo koncepce s motorem vpředu přešli v automobilce na daleko pokrokovější konstrukci s motorem uloženým uprostřed. Konstruktéři věřili, že jedině tak budou moci skutečně soupeřit se zavedenými evropskými značkami supersportů. A lidé z marketingu si zase mnuli ruce, že tak přilákají mladší zákazníky než typické znuděné byznysmeny s krizí středního věku. Nu, tento případ jim úplně nehraje do karet…

Svou zbrusu novou Corvette C8 si totiž do showroomu Cecil Clark Chevrolet v Leesburgu na Floridě přišel vyzvednout 90letý Chuck Cook. Jenže pan Cook není i přes svůj pokročilý věk žádný nudný páprda – za volant Corvette sedá již od roku 1981 a tohle je už jeho čtvrtý kousek v pořadí.

Nepochybujeme, že z ní bude nadšený, protože C8 k typickému burácejícímu V8 (nyní s výkonem skoro 500 koní) přidala neuvěřitelnou agilitu a preciznost, která řidiče doslova uhrane. „Nemohu se dočkat, až bude po pandemii a já budu moci vyrazit se svým novým autem na všechny možné srazy,“ nechal se slyšet tenhle kovaný automobilový fanoušek.

Specialisté na marketing Chevroletu možná posmutněli, že jim Chuck kazí věkový průměr, ale my tleskáme ve stoje, protože vážně nikdy není pozdě na plnění snů, protože rakev nemá kapsy a na konci vám zůstanou jen zážitky. Takže… už jste třeba někdy v životě jeli 300 km/h? Možná máte splnění snu víc na dosah, než byste kdy řekli…

Reklama

Načítám