Hlavní obsah

Detailní představení faceliftované Octavie RS ve videu

Těsně po novém roce automobilka Škoda představila další z řady novinek, které ji v letošním roce čekají. Faceliftovaná Octavia ukazuje nový designový styl osobních aut, který se bude lišit od modelů kategorie SUV.

Článek

V letošním roce můžeme čekat nášup novinek, které se budou většinou týkat faceliftů, nových modelových roků či drobných změn. Až ke konci roku přijde to nejdůležitější. Představení nové generace modelu Yeti, který bude hodně podobný Seatu Ateca. Teď je ale na řadě facelift Octavie a všech jejich derivátů. Hned od začátku se tak objevuje klasický liftback i combi, ale také zvýšený Scout, provedení 4x4 nebo sportovní varianta RS. 

A právě k provedení RS se teď objevuje dlouhé video, které ukazuje všechny novinky, kterých se rychlá Octavie dočká. Už jsme několikrát psali o tom, že se zvyšuje její základní výkon na 230 koní nebo na 245 koní v nejvyšší verzi RS245, která dostane samosvorný diferenciál. Zároveň nebude chybět oblíbená verze RS TDI s dvoulitrovým přeplňovaný čtyřválcem o výkonu 185 koní. Octavia RS dostane o 15 mm nižší podvozek a o 30 mm širší rozchod kol.  

Reklama

Načítám