Hlavní obsah

Destruction derby - nejlevnější závodění, ale jen pro otrlé

Destruction derby - nejlevnější závodění, ale jen pro otrléVideo: Jan Červenka

 

Když nebouráte do ostatních, tak vás diskvalifikují. Když se vám něco stane, je to na vaše nebezpečí. Když nejedete na plný plyn, nevyhrajete. Závody vraků jsou speciální automobilovou disciplínou, kde potřebujete nejen rychlé reakce a spolehlivé auto, ale i trochu odvahy. Protože kdo by do sebe nechal dobrovolně bourat?

Článek

Honza Červenka má za sebou tři plnotučné závodní sezóny. Od vytrvalostních závodů 24h Series, přes Offroad Maraton až po závody VLN na Nordschleife. Aktuálně ho můžete potkat, jak jezdí se svým caterhamem v závodní sérii Carbonia Cup, nebo na závodech jetsurfů. Jak ale říká, jsou nabídky, které se neodmítají. A tohle prý byla jedna z nich.

Destruction derby jsou závody které pořádají nadšenci z Chibuk Racing už šestým rokem. Je to velkolepá podívaná plná drsných bouraček, kdy sice vyhrává ten kdo je první v cíli, ale když se vyhýbáte karambolům, tak vás diskvalifikují. Závodní speciály jsou ve skutečnosti vraky určené k likvidaci a tohle je jejich poslední cesta. Úpravy jsou minimální, je zakázáno auta dodatečně vyztužovat, vřele se ale doporučuje vozy odlehčit, vystříkat nárazníky a dveře montážní pěnou, a jak uvidíte v reportáži, jezdí se opravdu na krev. A budete překvapeni, co ta auta všechno vydrží...

O oblibě závodů s příznačným názvem hovoří nejen návštěvnost, která dosahuje přes 1500 lidí, ale taky fakt, že kapacitu závodu 80 aut byla naplněna do jedné minuty po spuštění registrací. Ale teď už se nenechte rušit, pohodlně se usaďte a podívejte se, jaké to je, když bouráte do ostatních a oni do vás.

Reklama

Načítám