Hlavní obsah

Design korejských aut začíná být zatraceně atraktivní

Foto: Archiv Garáž.cz

Na mezinárodním ženevském autosalonu 2018 se veřejnosti poprvé ukáže nová Kia Ceed. Pětidveřový hatchback a český bestseller Ceed se v Ženevě odhalí společně s další karosářskou variantou, praktičtější verzí kombi.

Článek

Tedy alespoň v případě vozů značky Kia to platí určitě. Tahle korejská automobilka přichází s hezčími a atraktivnějšími modely. Naposled to bylo velké GT Stinger, které dokonce vyhrálo titul Auto roku na Slovensku. Nová generace nejprodávanějšího modelu Kia u nás v České republice si z něho bude brát inspiraci. Třetí generace, navržená, vyvinutá, zkonstruovaná a vyráběná v Evropě, přináší nové pokrokové technologie a pohonné jednotky i atraktivnější jízdní vlastnosti.

Za ztvárněním nové generace modelu Ceed stojí evropské návrhářské studio Kia v německém Frankfurtu. Nový Ceed, jehož vzhled se inspiroval modelem Stinger s karoserií fastback, přináší nový sebejistější postoj. Jízdní chování a charakter nového modelu, navrženého výhradně pro evropské zákazníky, byl odladěn tak, aby Ceed svojí dynamikou, zapojením řidiče a kultivovaností překonal svého předchůdce. Nový model rovněž upravuje název – cee’d se mění na Ceed – čímž vyjadřuje upevnění pozice vozidla pro „ Community of Europe, with European Design“ (pro evropskou veřejnost s evropským designem). Nová Kia Ceed se na evropských trzích začne prodávat v průběhu letošního roku 2018. Už teď se těšíme do Ženevy.

Reklama

Načítám