Hlavní obsah

Dacia Logan získala verzi Stepway. Prodává se jako Renault

Foto: Renault

Renault Logan Stepway

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani Dacia se neubránila trendu SUV a crossoverů a proto se už delší dobu vyskytuje v nabídce například Sandero Stepway vybavené vyšším podvozkem, ochrannými plasty a dalšími prvky. Tentokrát se podobné kůry dočkal i jednoduchý sedan prostého lidu – model Logan. Vznik Stepway verze však není módní záležitostí.

Článek

Logan Stepway se představuje v Rusku, kde se vozy rumunské značky neprodávají s emblémem Dacie, ale berou na sebe s decentními designovými změnami podobu mateřského Renaultu. A věřte, že zejména v některých místech Ruska přijde zvýšený Logan s oplastovanými blatníky a krytem pod nárazníkem docela vhod.

Foto: Renault

Renault Logan Stepway

Další terénní vymoženosti jako například pohon všech čtyř kol se ovšem pochopitelně nekonají, neboť to nedovoluje už samotná platforma auta. Logan na chůdách si tedy musí vystačit pouze s předním náhonem a také se stejnou nabídkou motorů, jako má jeho nižší bratříček. Pro ruský trh má Dacia, potažmo tedy Renault připravenou atmosférickou benzínovou šestnáctistovku o výkonech 82, 102 a 113 koní spojenou s manuálními převodovkami. Naftové agregáty potom zastupuje čtyřválec 1.5 dCi. Modernější (ale paradoxně horší) tříválec 0.9 TCe, který je dostupný u nás, si ruští zákazníci nedopřejí.

Z výbavy se objeví prakticky stejné prvky jako u normálních verzí. Příliš luxusu není vzhledem k levnému zaměření na místě, takže coby vrchol poslouží třeba vyhřívaná sedadla, parkovací senzory a infotainment s konektivitou pro chytré telefony.

Foto: Renault

Renault Logan Stepway

Představení pro veřejnost proběhne koncem měsíce na autosalonu v Moskvě a novinka Renaultu zde bude konkurovat třeba Ladě Vesta Cross, spadající do stejné škatulky levných a zvýšených aut. Vyvstává pochopitelně otázka, zda se Logan Stepway coby čtyřdveřový sedan časem objeví i na našem a dalších trzích. Takový scénář je ovšem poměrně nepravděpodobný, protože odbyt čtyřdveřového Logana v „off-road“ variantě by byl v našich podmínkách poměrně mizivý. I nadále si tedy vystačíme s kombíkem Logan MCV Stepway – ten se pro změnu neprodává zase v Rusku.

Reklama

Související témata:
Načítám