Hlavní obsah

Dacia Duster nyní s novým a výkonnějším motorem

Foto: Dacia

Dacia Duster

Jeden z nejoblíbenějších levných vozů současnosti, Dacia Duster, se dočkal modernizace své motorové nabídky a několika technologických vylepšení. Ani jedno by se ovšem nemělo promítnout do velmi příznivé ceny auta, která láká stále více zákazníků. Informovala o tom sama značka Dacia v rámci právě probíhajícího autosalonu v Paříži.

Článek

Dacia Duster je nejprodávanějším levným SUV na starém kontinentu a není se čemu divit. Za velmi slušnou cenu zákazníkům nabídne vlastně vše, co potřebují, jen bez pro některé zbytečného luxusu a kudrlinek. Prostě si na nic nehraje. Nicméně i levná auta potřebují sem tam nějaké vylepšení, aby zákazníci měli důvod obměnit svůj vozový park nebo aby ti, kteří ještě nejsou rozhodnutí, konečně složili zálohu.

Proto po letošním zavedení silnějších vznětových motorů Blue dCI značka Dacia vsadila na představení nového benzinového motoru TCe o objemu 1,3 litru. Ten do vínku dostal filtr pevných částic, což už se dnes stává standardem. Tento motor už je v alianci Renault/Nissan i u Mercedesu nějakou dobu nabízen, ale pro Duster přijel s novým výkonnostním naladěním. Zákazníci budou u tohoto čtyřválce moci volit ze dvou výkonů – 110 kW (150 koní) a 250 N.m nebo 96 kW (130 koní) a 240 N.m. Silnější verze z Dusteru dělá nejvýkonnější vůz, který kdy Dacia vyrobila.

V první fázi bude nový motor spolupracovat s pohonem předních kol, ale později Dacia přidá i nabídku pohonu 4x4. Pokud už jste nedočkaví a spokojíte se jen s předokolkou, pak vězte, že během několika málo týdnů začne přijímat první předobjednávky. Kromě nového motoru pro model Duster připravila řadu novinek. Infotainment auta bude podporovat Android Auto i Apple CarPlay, ale kromě toho bude umět spolupracovat s aplikacemi Waze, Whatsapp a Spotify. Infotainment by měl být navíc rychlejší a přehlednější a přibýt by mu měl i inovovaný navigační systém.

Reklama

Související témata:
Načítám