Hlavní obsah

Cullinan od Mansory jako definice lehkého nevkusu?

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan Millionaire

Kdo je rád středem pozornosti, může sáhnout po vozech značky Rolls-Royce. Garantujeme, že budete nepřehlédnutelní! Ovšem pokud chcete vyčnívat ještě o fous víc, pak svůj Rolls-Royce musíte svěřte některému z odvážných úpravců. Třeba právě k Mansory, ale počítejte s tím, že výsledek může být lehce kolotočářský.

Článek

My moc dobře víme, že každý má vkus jiný, a proto chápeme, že i opravdu hodně extravagantní tuningová firmy jako Mansory mají své zákazníky. A je to vlastně moc dobře. Vždyť, kdyby všechna auta vypadala stejně, byla by to nuda k uzoufání. Jen nám práce Mansory často připomíná spíše produkt z pouti než elegantní auta. Ovšem hlavní slovo zde mají zákazníci a těch, kteří na Mansory nedají dopustit, je opravdu velká spousta. Nový produkt této tuningová firmy je postaven na základech luxusního SUV Rolls-Royce Cullinan. Mimochodem, už to samo o sobě je velmi výrazné a svým způsobem i velmi jedinečné auto.

I přesto se ale najdou tací, kteří mu na té jedinečnosti ještě chtějí přidat. Mansory takovému přidání říká Rolls-Royce Cullinan Millionaire, nicméně poslední část toho jména nemá nutně odkazovat, že jde o projekt určený jen pro ty opravdu bohaté. I když, vzhledem k tomu, že si Mansory za tuhle úpravu, včetně auta samozřejmě, řekne 785 000 eur, tedy více než 20 milionů korun, opravdu není pro každého.

Úprava auta byla navržena ve spolupráci s německou luxusní oděvní firmou Billionaire. Ta se specializuje na výrobu a prodej velmi drahého oblečení a doplňků především pro pány. A stejně jako je hodně odvážné to oblečení, je taková i celá úprava. První, co doslova bouchne do očí, jsou 24palcová kola s pneumatikami 295/30, která naprosto dokonale vyplňují podběhy. Aby na autě nepůsobila jako pěst na oko, přidal úpravce také nové, mnohem širší blatníky.

Krom toho karoserie dostala také nové nárazníky, velké křídlo na víko zavazadlového prostoru, ale také nové nástavce bočních prahů, zadní difusor a kryty zpětných zrcátek. Samozřejmě je většina nových dílů vyrobena z karbonu. Jak jinak! Stejně jako je odvážně řešený exteriér, je i interiér upraven tak, aby zaujal hlavně extroverty tělem i duší. Prakticky celý je totiž čalouněn bílou kůží, jen na opěrkách hlavy na sedadlech je černě vyšito logo oděvní firmy. Černé jsou pak i záclonky v oknech, aby nebylo na první pohled jasné, kdo že to v autě sedí. Černé jsou pak také zadní strany sedadel nebo opěrky rukou.

Jak už to tak u Mansory bývá, celá úprava se netočí jen kolem vzhledu. Na zoubek se podívali i výkonu skvělého dvanáctiválce o objemu 6,75 litru. Ten standardně na všechna kola přes automatickou převodovku posílá výkon 570 koní, ovšem po zásahu do řídicí jednotky je díky Mansory až 611 koní. Zvýšil se i točivý moment a to z 850 na 950 Nm. Tyto hodnoty autu dovolí zrychlit z 0 na 100 km/h pod 5 sekund a maximální rychlost se zastaví až na 280 km/h. Máte-li o tuhle úpravu zájem a chce-li se vám utrácet těch 20 milionů, pospěšte si! Mansory má v plánu takto upravit maximálně 13 aut, a protože svou novinku představují v Ženevě, o zákazníky nejspíš nouze nebude.

Reklama

Načítám