Hlavní obsah

Čtenář Garáže zachytil novou Škodu Kamiq na hradecké dálnici

Foto: od čtenáře

Nová Škoda Kamiq. Sice ještě zamaskovaná, nicméně představu, jak bude přibližně vypadat, si ale ze snímků uděláte

Do oficiálního představení nového vozu mladoboleslavské automobilky zbývá už jen několik málo dnů. Maskované prototypy nové Škody Kamiq se už ale vesele prohánějí po českých dálnicích. Jeden z nich zachytil na hradecké dálnici D11 čtenář našeho webu a podělil se s námi o pořízené záběry.

Článek

Stříbrnou Škodu Kamiq zachytili Oliver a Tomáš Řehákovi (tímto jim děkujeme) v pátek ráno na dálnici D11 nedaleko Hradce Králové. Vůz nese lehké maskování, které má zakrýt například boční linie auta, přesnou podobu zadních sloupků či tvar světlometů. Zamaskovaný je také nápis Škoda na zádi automobilu. I tak ale není pochyb, o jaký vůz se jedná.

Při bližším zkoumání je jasné, že část předních světlometů je falešná, ve skutečnosti tak budou nejspíš menší než na pořízených záběrech z hradecké dálnice. A i tvar zadních světel bude nejspíš jiný, podle skic by měly být protažené spíše ve své horní části než vespodu, jak zachytili naši čtenáři.

Nová Škoda Kamiq se veřejnosti poprvé naživo ukáže na ženevském autosalonu na začátku března. Očekává se ale, že oficiální snímky zveřejní automobilka ještě o pár dní dříve. Zatím víme jen to, že bude stát na modulární platformě MQB, velikostně se bude jednat o nejmenší SUV značky a také, že uvnitř najdeme, podobně jako v nedávno představené Scale, volně stojící displej infotainmentu.

Bližší detaily vozu si zatím Škodovka nechává pro sebe, z technických údajů je ale už znám rozvor, který má být 2 651 mm, a objem zavazadlového prostoru, který má čítat 400 litrů ve standardním postavení sedadel a 1 395 litrů po sklopení zadních opěráků. Na víc si budeme muset zatím počkat do úterý. Právě 28. února totiž Škoda svou novinku definitivně odhalí!

Video: Od čtenáře

Těšíte se na novou Škodu Kamiq?
Ano, vypadá to, že to bude zajímavé auto
16,8 %
Je mi to jedno, stejně si ji nekoupím
69,4 %
Ne, bude to auto k ničemu
13,8 %
Celkem hlasovalo 9563 čtenářů.

Reklama

Načítám