Hlavní obsah

Co jsme dnes našli na internetu? Díl XIV. – SsangYong Rodius

Foto: SsangYong

Brouzdat bezcílně po internetu, to je jako poznávat svět z pohodlí vyhřátého bytu a rozvalený v kancelářské židli. Můžete navštívit nádherná místa, seznámit se s úžasnými lidmi, poznat dosud nepoznané… Ale jindy, jindy narazíte jen na samé fake news, internetové diskutéry, porno se zvířaty nebo třeba tohle otřesné MPV SsangYong Rodius. Vítejte v dalším díle našeho seriálu o nejošklivějších autech.

Článek

Pořídit si MPV v podstatě znamená rezignovat na život – splnili jste svou reprodukční povinnost a teď už jen čekáte, kdy si pro vás přijde zubatá s kosou. A pokud jste si pořídili SsangYong Rodius (2004-12), nejspíš si přejete, aby to bylo hodně brzy…

Rodius totiž pochází z nešťastného období, kdy se jihokorejská značka rozhodla, že hezká auta jsou přežitek a design svých novinek nechala kreslit děti z mateřské školy. A to ještě ty méně talentované. Velký Rodius tak na svých malinkých kolečkách vypadá absurdně, maska kombinující ostré hrany a obloučky byla bolestně nesourodá a ta půdní vestavba na druhém konci auta… to je prostě trestuhodné selhání, za které byla dřív na frontě kulka. Rodius by zkrátka i vedle pytle odpadků byl tím menším fešákem.

Tým Top Gearu se čest SsangYongu Rodius pokusil zachránit tak, že ho z poloviny ponořil do vody a udělal z něj jachtu. A to vážně hodně pomohlo, protože čím méně je z něj vidět, tím je hezčí. Takže kdyby ho prostě shodili ze skály do jezera, bylo by to úplně nejlepší.

Foto: BBC Top Gear

Rodius jako jachta vypadal podstatně lépe. Nejlépe by ale fungoval jako ponorka

Faktem je, že funkčně byl Rodius docela v pořádku. S pětimetrovou délkou byl uvnitř dost prostorný, podvozek byl pohodlný, pětiválcový diesel dost silný a měl dokonce i pohon všech kol. Ale upřímně, raději bychom prodali rodinu do otroctví a začali jezdit na kole, abychom ho nemuseli řídit.

Reklama

Související témata:
Načítám