Hlavní obsah

Clarkson prozradil detaily o dalších dílech The Grand Tour

Foto: Amazon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeremy Clarkson a producent Andy Wilman si na živém YouTube streamu povídali o nejbližší budoucnosti pořadu The Grand Tour. V jejich živé diskuzi mimo jiné zaznělo, kdy bude venku speciál z Madagaskaru a rovněž informace o startu natáčení dalšího dílu z Ruska. A ačkoliv v jednom případě jde o relativně dobré zprávy, ve druhém případě nikoliv.

Článek

Pořad Amazonu The Grand Tour prodělal po ukončení třetí série některé větší změny a nyní je trochu jiný než dosud - bez lidí ve studiu, bez celebrit za volantem a tak podobně. Je zkrátka hlavně cestovatelským speciálem – právě cestovatelské speciály si diváci zamilovali již v době Top Gearu a nadcházející The Grand Tour už se ponese pouze v této formě. Ostatně první díl čtvrté série Seamen, vysílaný loni v prosinci, je toho důkazem (a ponechme teď stranou, že vůbec nebyl vůbec o autech, jak ostatně napovídá název epizody).

Jeremy Clarkson a Andy Wilman, dlouholetý producent, který s Clarksonem a spol. spolupracuje už od dob počátků Top Gearu, natočili video, ve kterém si povídají o dalších dílech čtvrté série. Mimochodem, Andy Wilman na začátku rozhovoru popíjí pivo značky Corona (Clarkson pije čaj) a hovoří o tom, jak se musel vyrovnat s tím, že onemocněl nemocí Covid-19.

Na celé video se můžete podívat zde - je ovšem v angličtině a vzhledem k tomu, že Clarkson i Wilman mluví do webkamery, není zvuk úplně optimální.

Druhý díl čtvrté série – výprava na Madagaskar – je již natočený a nyní se již jen ladí poslední verze střihu. Není žádným překvapením, že štáb z natáčení těchto „filmových“ epizod přiveze přes tisíc hodin záznamu, z nichž se musí sestříhat hodinu a půl dlouhý pořad, což vyžaduje spoustu práce a času. Celý tým teď navíc musí pracovat jenom na dálku, což podle Wilmana značně komplikuje situaci a prodlužuje už tak dlouhý proces editace a střihu.

Na videu v jednu chvíli producent před kamerou zamává hodně velkým štosem papírů, kde jsou přepisy komentářů všech tří moderátorů, nahrané na kamery v autech. Wilman dodává, že to jsou stovky hodin jejich „blábolení“ – reálně tedy většina přivezeného materiálu. Zároveň hovoří o tom, že pouhá příprava všech materiálů do střižny (veškeré záběry pro The Grand Tour se natáčí ve 4K rozlišení), trvá pět týdnů. Dalších pět týdnů se natočené materiály třídí a synchronizují a teprve posléze může reálně dojít na střih. A právě střih je v současné době značně zpomalen vlivem světové pandemie.

I tak se ale štáb blíží ke zdárnému konci a finální video by mohlo být hotové ke konci května. Termín vysílání dílu natočeného na Madagaskaru pak záleží pouze na Amazonu. Věřme tedy, že se ho už brzy dočkáme…

Foto: Amazon Prime

Už se nemůžeme dočkat, až tuhle trojici znovu uvidíme na televizní obrazovce. A zdá se, že by to nemuselo trvat moc dlouho…

Pandemie se však zcela zásadně podepsala na přípravách natáčení dalšího dílu, který se měl odehrávat na rozlehlých pláních Ruska. Začátek natáčení mělo být původně v březnu, k čemuž kvůli uzavření hranic většiny evropských států nedošlo. Trefně to poznamenal Clarkson na Twiteru, kde se ho kdosi ptal, kdy začnou natáčet další epizody: „Možná jsi to neslyšel, ale na světě je virus, který znemožňuje cestování.“ Kvůli tomu je natáčení zatím odloženo na neurčito a ruský speciál je v tuto chvíli v nedohlednu. Je však docela dobře možné, že tým The Grand Tour vyrazí natáčet do jiného koutu světa. Vše však závisí na vývoji koronavirové krize. Tak si držme palce, ať je brzy pryč.

Reklama

Načítám