Hlavní obsah

Citroën spustil české virtuální muzeum značky

Foto: Citroën Origins

Virtuální muzeum Citroën Origins

Už i v české lokalizaci si lze prohlédnout kompletní virtuální muzeum Citroën Origins věnované historii a současnosti francouzských vozů. Dohromady je aktuálně k dispozici 62 modelů seřazených podle let, u nichž si lze prohlédnout exteriér i interiér, ale taky poslouchat zvuky a studovat nejrůznější materiály.

Článek

Muzeum začíná u Citroënu 10 HP Type A z roku 1919 a pokračuje přes spoustu modelů, konceptů a závodních vozů během dekád až k aktuálnímu C3 Aircross z roku 2018. Prezentace každého vozu je výborně zpracována. Auto je k prohlédnutí ze všech úhlů 360° pohledem, ale nechybí ani detailní fotografie nebo snímky od samotných majitelů. Podobně je zabírán i interiér, po kterém se lze rozhlížet myší, případně dotykem na mobilních zařízeních.

U každého auta začne také hrát hudba z jeho éry a celkově je zvuk podstatnou součástí prohlídky. Auto si lze nastartovat, ale k mání jsou i charakteristické zvuky daného modelu od zavírání dveří přes cvakání přerušovače blinkrů až po klakson.

Kdo by neměl dost, může si přečíst hromadu psaného materiálu, nahlížet do technických specifikací nebo si otevřít dobové brožury, reklamy a prospekty. Muzeum je najdete na adrese http://citroenorigins.cz/cs.

Musíme podotknout, že obdobná virtuální muzea jsou – stejně jako konfigurátory – místy, u nichž umíme strávit velkou hromadu času. Kdyby měla každá automobilka podobně detailní a propracované muzeum, byli bychom jedině rádi.

Reklama

Související témata:
Načítám