Hlavní obsah

Chcete vlastnit legendárního Kitta? Právě teď můžete

Foto: eBay/ ta-auto-logistics

Pontiac Trans Am jako Kitt

Mluvící auto, které umí jezdit, létat, ale i plavat. Umí přemýšlet, je stylové a má ten super pás červených světel v kapotě. Už asi víte, že mluvíme o skvělém Kittovi ze seriálu Knight Rider. Doposud to bylo celkem těžké takové auto vlastnit, nicméně před pár dny se dostal jeden Kitt do prodeje. A není to žádná levná replika.

Článek

Je-li vám lehce přes třicet, jistě si dobře seriál Knight Rider pamatujete. Hlavním lidským hrdinou byl David Hasselhoff, který si zde zahrál roli Michaela Knighta. Všeho schopného, kterému ženy a zločinci padají k nohám. Většinou ale za pomoci jeho skvělého auta, kvůli kterému jsme se všichni na ten seriál dívali. Nic proti Davidovi, ale ani Pobřežní hlídku nikdo nesledoval kvůli němu. Nebo snad ano?

Ale zpět ke Kittovi. Jeho jméno je zkratkou Knight Industries Two Thousand, což je označení auta i firmy, která ho vytvořila. Ve skutečnosti šlo o upravený Pontiac Trans Am, který by bez této seriálové role asi zapadl v prachu historie. Jeho majitelé o něm tvrdí, že je to vlastně úplně obyčejné auto s nikterak dobrými jízdními vlastnostmi. Ale, kdo by stál o nějakou realitu. My všichni přece chceme ty super seriálové vlastnosti.

Ačkoliv bychom moc rádi, nemůžeme vám je bohužel dopřát. I přesto vám ale jsme schopni nabídnout jeden Trans Am v temně černém provedení, kterému nechybí všechny ty super vychytané ovladače, červené světlo v kapotě, hlas, který odříkává seriálové hlášky, a hlavně podpis Davida Hasselhoffa na palubní desce. No, to je upřímně asi to poslední, co by nás na tomto autě zajímalo. A teď to nejzajímavější, podle prodávajícího, který auto vystavil na serveru eBay, jde o kus, který si zahrál ve 3. a 4. série seriálu.

A nejspíš i proto je jeho cena poněkud vyšší, na to, že je to „jen“ starý Trans Am. Majitel si ho cení na 60 000 dolarů, tedy v přepočtu takřka 1 400 000 Kč. Levné to není, ale zase kdo jiný než Michael Knight může říct, že si s ním auto povídá, a ještě má to skvělé červené světlo na přední části.

Reklama

Související témata:
Načítám