Hlavní obsah

Čtyřkolku nebo zadokolku? Supersedan od Mercedesu umí obojí

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mysleli jste si, že AMG GT R je to nejlepší od Mercedesu? Vůbec ne, v letošním roce jsme si vyzkoušeli na pohled obyčejný sedan E, který má ve sportovní variantě ještě větší výkon než zelené kupé z Nürburgringu. Je to šílenec!

Článek

Když Mercedes ohlásil příchod nové generace sedanu E, vypadalo to opět na příjemný luxusní sedan pro starší klientelu. Tedy pouze do té doby, než se ukázala nejlepší verze E63 S 4MATIC+, která kromě výkonu 612 koní přináší i nový systém pohonu všech kol. Tohle auto se umí v okamžiku proměnit ze čtyřkolky v zábavnou driftující zadokolku s extrémním přebytkem výkonu.

Proto jsme ji vzali na letiště, připravili pro ni takové cvičení a chtěli vědět, jak tento nový systém, jehož obdobu kromě jiného bude mít i nejnovější BMW M5, funguje. A můžeme vám říct, že tenhle Mercedes je opravdu hodně divoký a na jeho zkrocení potřebujete pořádně silné ruce a také pořádně velké „koule“!

Reklama

Načítám