Hlavní obsah

Černá je v kurzu a na tomto Bentley vypadá fantasticky

Foto: Kahn Design

Bentley Bentayga od Kahn Design

Také máte občas pocit, že vyznat se v té stále se rozrůstající nabídce SUV je neuvěřitelně složité? Navíc si myslíte, že jsou všechna auta tohoto typu stejná? Musíme s vámi souhlasit, ale naštěstí máme řešení, jak se v tom vyznat, a navíc se od ostatních odlišit. Jmenuje se profesionální tuning, konkrétně Kahn Design.

Článek

Že vám jméno Kahn Design nic neříká? Pak vám osvěžíme paměť. Jde o britskou tuningovou firmu, která auta upravuje už od roku 1998. Původně šlo jen o decentní úpravy hlavně designu, ovšem postupem času se rozhodli se odvázat. V posledních pár letech pracují s karbonem i jinými exkluzivními materiály a nebojí se vyřádit na jakémkoliv modelu jakékoliv značky. Faktem ale je, že se specializují hlavně na opravdu drahá auta, jako jsou Lamborghini, Porsche, Ferrari nebo právě Bentley, o kterém si povíme dnes.

Než k tomu ale dojdeme, musíme vám připomenout jednu perličku týkající se majitele a zakladatele značky, který se jmenuje Afzal Kahn. A tenhle člověk ví, jak utrácet peníze. Před nějakou dobou si Afzal udělal radost a pořídil si britskou registrační značku s nápisem F1. Na tom by asi nebylo nic tak zvláštního, kdyby ho v přepočtu nevyšla na více než 400 milionů korun. Níže v odkazu se o tom dočtete víc.

Ale zpět k jeho společnosti a k tomu, co udělali z původně trochu obyčejného černého Bentley Bentayga. Jako základ Kahn design použil standardní Bentaygu lakovanou krásnou černou barvou Satin Black. Šlo o prakticky nové auto, které má najeto jen 80 kilometrů. Úpravce se rozhodl pořádně sáhnout hlavně do designu exteriéru. Proto je karoserie ozdobena velkou spoustou dílů z karbonu, který schválně nechal přiznaný a nelakoval ho barvou. Nové jsou nárazníky, blatníky, ale i dvojité křídlo umístěné vzadu na střeše. Hodně povedený je karbonový zadní difusor, ze kterého hrozivě vyhlíží černá čtveřice koncovek výfuku. Mimochodem, i ten je nový a na zakázku dělaný. Exteriér pak fantasticky doplňují černá kola opatřena bílými detaily o rozměru 23 palců a obutá do pneumatik Continental v rozměru 295/35.

Po otevření dveří na vás dýchne až neuvěřitelný luxus. Kahn Design i v interiéru vsadili na černou barvu, tentokrát koženého čalounění. Navíc je uděláno tak, aby posádce nabídlo 3D efekt, což i na fotografiích vypadá opravdu zajímavě. Nicméně, pokud byste nebyli fanoušky černé kůže, Kahn design prý nabízí nepřeberné množství barev koženého čalounění, ze kterého si vybere každý. K temně černé karoserii tak můžete mít klidně zářivě žlutý interiér. I to jde a můžete se spolehnout, že v každém případě půjde o nejjemnější teletinu.

Zapomenout nesmíme ani na fakt, že v interiéru najdete chytré tlačítko, kterým se ovládá výška nového podvozku. Ovšem zrovna tento díl je čistě volitelný. Ostatně, ne každý chce ze svého SUV dělat auto plazící se po zemi. Pod kapotou se pak nic nezměnilo. Je zde velmi dobrá přeplňovaná V8 o objemu 4 litrů, která je naladěna na 545 koní výkonu a točivý moment 770 Nm.

Navnadili jsme vás? Pak si připravte 169 995 liber, tedy asi 4 miliony korun. Za to ovšem nedostanete jen tu úpravu, ale i auto k tomu. I tak to není zrovna levné, co myslíte?

Reklama

Související témata:
Načítám