Hlavní obsah

Cadillac představil nové SUV. Je až přehnaně arogantní

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade je pořádně nafrněné SUV, nicméně tak trochu po právu...

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Los Angeles představila automobilka Cadillac nové SUV. Escalade modelové řady 2021 doslova šokuje svým arogantním vzhledem, ovšem pod drsnou skořápkou se ukrývá ještě drsnější věc – vidlicový osmiválec. A to není všechno, honosnější prodloužená verze ESV přijde už v dubnu.

Článek

Cadillac strhl maskování z nového modelu Escalade začátkem února v Los Angeles. Luxusní SUV pro severoamerickou smetánku šokuje svým arogantním vzhledem, ovšem má být proč nafrněné.

Pod jeho kapotou totiž pracuje 6,2litrový zážehový osmiválec naladěný na výkon 426 koní a sílu 624 Nm nebo třílitrový turbodiesel s výkonem 281 koní a točivým momentem taktéž 624 Nm. Oba motory spolupracují výhradně s desetirychlostním automatem. Prémiový interiér zase oplývá dřevem, kůží a OLED obrazovkami. Mezi hlavní technologické novinky však řadíme pokročilý tempomat, který umí samočinně měnit jízdní pruhy na dálnici.

Foto: Cadillac

Uvnitř se to obrazovkami jen hemží

Pokud vám přijde vůz málo snobský, můžete si pořídit ještě prodlouženou variantu ESV, která má rozvor náprav 3 406 milimetrů a celkovou délku 5 763 milimetrů, takže jde o pořádnou pojízdnou jachtu.

Foto: Cadillac

Rychlý přístup do kufru zajišťuje výklopné sklo

Ve srovnání s originálem je verze ESV o 400 milimetrů delší, nabídne pasažérům ve třetí řadě 43 milimetrů více prostoru pro nohy a o 493 litrů objemnější kufr.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade se bude nabízet s pohonem dvou nebo čtyř kol a ještě v prodloužené variantě ESV

Standardní verze Cadillacu Escalade půjde do prodeje koncem roku 2020 s pohonem zadních, nebo všech kol, nicméně není jisté, jestli výrobce rovnou uvolní i prodlouženou verzi ESV. Více se dozvíme v dubnu, kde na autosalonu v New Yorku proběhne její formální debut.

Foto: Cadillac

Na pohled jde o velmi vyzývavé SUV

Ceny žhavých novinek zatím nebyly zveřejněny, nicméně předchozí generace se prodává od 1,7 milionu korun, ovšem bez další nutných poplatků, dopravy, dealerských služeb a daní, které jsou pro každý stát jiné. Prodloužená verze ESV v nejvyšší výbavě bez příplatků stojí od 2,1 milionu korun.

Foto: Cadillac

Celá kabina je poseta prémiovými materiály

Značka Cadillac je všeobecně brána jako luxusní. Svého času dokonce patřila k jedněm z nejprestižnějších ve Spojených státech. Vždyť modely Cadillac Eldorado s mohutnými ploutvemi řídili jen ti nejbohatší lidé, a to i takové celebrity jako Elvis Presley nebo Marilyn Monroe.

Foto: Cadillac

Cadillac Escalade vypadá jako krabice, ale je určený jen pro bohatou klientelu

Není tak s podivem, že nové severoamerické SUV je hodně namyšlené, nicméně má několik pádných důvodů, proč tomu tak je.

Reklama

Načítám