Hlavní obsah

Tento dům má garáž pro 6 aut a „na dvoře“ závodní okruh

Foto: F1 Real Estate Group

Tento dům má garáž pro 6 aut a „na dvoře“ závodní okruh

Spousta z nás by jistě chtělo garáž, do které se vejde deset, dvacet nebo i třicet – fantazii se meze nekladou, že – milovaných, obdivovaných a oblíbených aut. Jenže na druhou stranu, není to škoda, když je ani nemáte kde pořádně provětrat?

Článek

Odpověď na zmíněnou otázku dost možná řeší toto sídlo v texaském Cressonu. Dvoupodlažní dům byl postaven v roce 2005 a je v bezprostřední blízkosti tamního závodního okruhu Motorsport Ranch – tomu říkáme možnost vyžití! Kam se na to hrabe tenisový kurt nebo posilovna…

Foto: F1 Real Estate Group

Garáž v přízemí má kompletní zázemí – dva hydraulické zvedáky, stojany na pneumatiky, na nářadí… zkrátka všechno potřebné!

Dům je uzpůsoben tak, aby jeho garáž pojala rovnou šest vozů – samozřejmě těch sportovních či okruhově zaměřených, pro žádné navoněné limuzíny tu není místo. A jako by to nestačilo, je tu dokonce dvouproudý průjezd, aby se člověk nemusel zdržovat objížděním domu, když si třeba odskočí na čerpací stanici dotankovat…

Co se týká vybavení, nemusel by se za ně stydět ani menší servis. Jsou tu dva hydraulické zvedáky, nespočet stojanů na pneumatiky a řada součástek i nářadí, což slibuje víc než slušné zázemí. Vše je zkrátka připraveno tak, aby to skýtalo domov celé vaší závodní mašinerii, ať už je italská, německá nebo třeba japonská.

Co se týká okruhu, asi vás trochu zklameme – v ceně domu za 449 tisíc dolarů (10,4 milionu Kč) bohužel jeho vlastnictví zahrnuto není. Na druhou stranu, prodejce nabízí bezkonkurenční, a hlavně přímý přístup na závodní dráhu doplněný o přístup k veškerému zázemí, a to jen za 100 dolarů měsíčně, tedy zhruba za 2 300 Kč na měsíc. Ovšem podle webových stránek okruhu Motorsport Ranch je potřeba si zaplatit ještě jednorázový poplatek 3 700 dolarů – tedy nějakých 85 400 korun…

Není to málo, ale kdo má peníze na takový dům, ten asi nějaké „drobné“ desítky tisíc řešit nebude… Je ale pravda, že tohle sídlo nemá takové vymoženosti a komfortní zázemí jako posilovnu, vířivku apod., ale vadilo by to někomu? Pevně věříme, že čtenářům webu Garáž.cz jistě ne! Hosté se mohou mezitím na velkém balkoně kochat skvělým výhledem na krajinu – a také skvělým soundtrackem, který se line z trati, pochopitelně. Uvnitř pak jsou pro všechny případy dvě ložnice, dvě koupelny, kuchyň s barem a obří spižírna pro uskladnění dalších zásob, například v zájmu dodržování ehm... pitného režimu.

Nemáte někdo číslo na vedení „Brna“ nebo „Mostu“? Že bychom se za čerstvé paměti poptali, zda snad nehodlají prodat kousek pozemku… To víte, když už „chalupu“, tak pořádnou!

Reklama

Načítám