Hlavní obsah

Bugatti nejsou jen krásná auta, ale i stylový nábytek

Foto: Luxury Living Group

Bugatti Home Collection

Všechny automobilky se v rámci programu s názvem aftersales snaží své zákazníky nalákat i poté, co si pořídí nové auto. Některé sází na maličkosti jako hrníčky nebo oblečení, jiné umí nabídnout třeba i golfové hole s logem značky. Ovšem když jste super exkluzivní značka Bugatti, hrnky nebo tenisové rakety nabízet nebudete.

Článek

Co si budeme povídat, nic moc exkluzivnějšího než Bugatti si dnes koupit nemůžete. Ne, nezapomněli jsme na všechna ta Ferrari, Porsche a McLareny. Jen si myslíme, že Bugatti tak nějak nad všemi zmíněnými značkami lehce vyčnívá. Už jen to jméno je prostě pojem, který si zákazníci s miliony na účtech chtějí užívat na maximum. I proto možná Bugatti spojilo síly s firmou Luxury Living Group, aby obě značky ukázaly, že svět Bugatti nemusí mít jen čtyři kola a volant. Společně totiž na mezinárodním veletrhu luxusního nábytku Salone del Mobile 2019, který se do 14. dubna koná v italském Miláně, představily jedinečnou sadu nábytku, jež byla vyrobena přesně ve stylu značky Bugatti.

Výsledek, který si můžete prohlédnout na fotografiích níže, se jmenuje Bugatti Home Collection, ovšem nečekejte, že vám rovnou prozradíme jeho cenu. Tu výrobce sdělí jen vážným zájemcům, ale něco nám říká, že byste si za těch pár kousků do domácnosti možná pořídili hezký byt v centru Prahy. Ale když už máte doma jakékoliv Bugatti, asi nějaké miliony na zařízení domova ještě z účtu vylovíte. Každý kousek z celé této série je do detailu inspirován křivkami francouzských vozů Bugatti. Automobilka společně s nábytkářskou firmou dokonce v rámci výstavy postavila kopii malého bytu, kde je vliv Bugatti patrný i na tvarech oken nebo stěnových dekorací.

Mezi nejzajímavější kousky celého setu rozhodně patří křeslo s názvem Bugatti Home Cobra Chair. Vyrobeno bude v limitované edici 110 kusů a velkou inspirací k jeho výrobě si tvůrce našel u původního křesla, které v roce 1902 navrhl sám Carlo Bugatti. Současně tento kus luxusního nábytku oslavuje 110. výročí automobilky, a proto má na sobě vyšitý nápis „110 ans Bugatti“.

Druhým hodně zajímavým křeslem je kousek s názvem Cobra Chair, na jehož designu pracovala také dvojice  Carlo Colombo a Toan Nguyen, kteří patří mezi špičku soudobého designu. Zajímavý je také elegantní divan, jenž má podle tvůrce imitovat elegantní tvary vozů Bugatti. Kromě všeho zmíněného ale tvůrci chystají ještě luxusní postel, gauč nebo konferenční a noční stolky. Výsledek ve fiktivním bytě, který najdete ve fotogalerii, vypadá opravdu hodně dobře, i když zpočátku bychom se k zahálčivému posezení na takovém gauči osmělovali asi jen zvolna. Přece jen, naučit se uvolněně „sedět na milionech“, a to doslova i obrazně, chce taky nějakou zkušenost či průpravu...

Reklama

Načítám