Hlavní obsah

Budoucnost podle Hyundai: SUV a sporťáky N

Foto: Hyundai

Modelová ofenzíva Hyundai letos nekončí. V plánu jsou nové sporťáky z dílen divize N a přepracovaná SUV

Hyundai se do své modelové ofenzívy vážně opřel, takže představuje jednu novinku za druhou, současné situaci navzdory. Nedávný únik produktového plánu však odhalil, že se letos můžeme těšit na mnohem víc. Připravte se na výživné sporťáky z čistokrevné série N i na přepracovaná SUV.

Článek

Jihokorejská automobilka Hyundai se naplno opřela do modelové ofenzívy a představuje novinky jak pro Evropu, tak pro Ameriku a další trhy. Soudě podle uniklého produktového plánu továrny ve městě Ulsan (Jižní Korea), která patří k největším na světě, se máme letos na co těšit. Pro úplnost, fotku získal a zveřejnil zahraniční server Autospy a ostatní média snímek nejspíše převzala.

Foto: Autospy.de

Budoucnost Hyundai 2020

V USA populární Hyundai Elantra se dočká verze N-Line, která začne sjíždět z továrních pásů letos v červnu. Připravuje se však i plně ostrá varianta N. Té se máme dočkat už za rok.

Foto: Hyundai

Hyundai Elantra je atraktivní vůz, navíc nejspíš přijde v ostré verzi N

Když už jsme u těch „enek“, potvrzený Hyundai Kona N se začne vyrábět už letos v červnu a vůz podle všeho nabídne dvoulitrový přeplňovaný zážehový čtyřválec s výkonem okolo 250 koní. V Evropě známé sporťáky i30 N a i30 Fastback N, produkované v moravskoslezských Nošovicích, by se měly faceliftu dočkat též letos. Jistojistě nás nemine také i20 N.

Foto: X-Tomi Design

Takhle nějak vidí Hyundai i20 N maďarský grafik ze studia X-Tomi Design

Formální premiéru mělo i SUV luxusní divize Genesis. Model GV80 nás zaujal konkurenceschopností německým prémiovým vozům typu BMW X5 nebo Mercedes-Benz GLE. Letos v říjnu však přijde neméně očekávaný, ale o třídu nižší sourozenec – Genesis GV70.

Podle špiónských snímků a dostupných informací očekáváme, že v květnu najede produkce faceliftovaného Hyundai Sante Fe, proto oficiální premiéra nejspíš dost hlasitě klepe na dveře. Je prakticky jisté, že korejské SUV bude sdílet pohonné jednotky se sesterskou Kiou Sorento.

Foto: Kia

Do prodeje půjde nejspíš první Kia Sorento, nicméně sesterský Hyundai Santa Fe nabídne totožné motorizace

Sportovně-užitková Kia střední velikosti se v USA bude pravděpodobně prodávat s 2,5litrovým přeplňovaným čtyřválcem, naladěným na výkon 294 koní. Jak je momentálně populární, nebude chybět ani plug-in hybrid s celkovým výkonem 229 koňských sil. Těchto hodnot vozidlo dosáhne díky spolupráci zážehové šestnáctistovky s turbem a elektromotoru. Stejné pohonné portfolio by měl obdržet i Hyundai Santa Fe.

Foto: NY Mammoth’s Studio

Studio NY Mammoth’s sestavilo podle špiónských fotek pravděpodobnou podobu nového Santa Fe

A konečně, jedno z nejpopulárnějších SUV značky Hyundai by se také mělo dočkat verze do zásuvky, též s benzinovým motorem o objemu 1,6 litru. Tucson plug-in hybrid má v životopise napsané předpokládané datum narození srpen 2020.

Foto: Nikita Chuyko/Kolesa.ru

Nikita Chuyko z Ruska vidí nový Hyundai Tucson vybavenými dělenými světlomety

Tyto termíny by mohla ovlivnit více méně jen momentální koronavirová situace, nicméně s pozitivní myšlenkou doufáme, že to tak nebude a už brzy se dočkáme dalších stylových aut na evropských i severoamerických silnicích.

Reklama

Načítám