Hlavní obsah

Novinka od Hyundaie a úmrtí královny Ringu – Týden v Garáži

Foto: Hyundai

Hyundai ix20 se v Česku stal bestsellerem, protože nabízel přesně to, co běžný český řidič požadoval – snadné nastupování, překvapivou prostornost, solidní spolehlivost, nízké provozní náklady a uživatelskou přívětivost, to vše za rozumnou cenovku. A právě na odkaz ix20 má navázat novinka Hyundai pojmenovaná Bayon. Čeká ji úspěch?

Článek

Papírové předpoklady má Bayon skvělé – kompaktní vnější rozměry a dostatečný vnitřní prostor, vkusný interiér plný moderní, ale snadnou použitelné techniky, výkonné, ale úsporné motory. Ceník také vypadá poměrně vstřícně, začíná se totiž na částce 350 tisíc s verzí pro nenáročné a už za 410 tisíc můžete mít pěkně vybavené auto. Takže co na něj říkají Češi?

Části našich čtenářů se nelíbí design, který je pro náš konzervativní středoevropský vkus možná až moc odvážný. Další část je zklamaná nabídkou motorů, protože vybírat ze slabého čtyřválce a silnějšího přeplňovaného tříválce není to největší potěšení. Nejvíce čtenářů však žehralo nad cenou, která by podle nich mohla být ještě nižší – zvlášť příplatek 20 tisíc za rádio zákonitě u některých vzbuzoval mdloby.

Foto: Hyundai

Ceníku Hyundai Bayon zahrnuje prémii 40 tisíc korun

Výsledek pak vidíte v naší anketě, kde je to přibližně půl na půl – polovina čtenářské obce je připravená dát Bayonu šanci, ale druhá polovina by se raději rozhlédla jinde. Třeba u Dacie (nové Sandero je teď skutečně nejlákavějším zbožím), nebo mezi ojetinami. Jak to máte vy?

Než nám ale odpovíte v anketě nebo napíšete svůj názor do diskuse, pojďme si ještě v rychlosti prolétnout nejlepší články minulého týdne. Honza Červenka zavzpomínal na předčasně zesnulou královnu Ringu, se kterou se setkal na trati i mimo ni. Také jsme se v redakci poprali o klíčky od ojetého BMW 335i, poprvé jsme se potkali s indickou Škodou Kushaq a pořádně projeli novou Škodu Octavii Scout, mrkli na luxusně vybavenou Ladu 2101, připomněli si smyky Emila Trinera u příležitosti jeho kulatých šedesátin a zavzpomínali na maďarské náklaďáky Csepel.

Ale teď již k anketě: Jak to máte s Hyundai Bayon, těšíte se, nebo je vám ukradený?

Zaujal vás Hyundai Bayon i ceníkově?
Půjdu si ho koupit!
8 %
Láká mě, ale nejdřív se svezu
44,9 %
Vím o lepších alternativách
47,1 %
Celkem hlasovalo 12471 čtenářů.

Reklama

Načítám