Hlavní obsah

Britský Top Gear má novou trojici moderátorů

Foto: BBC Top Gear

Nová moderátorská trojice Top Gearu – Harris, McGuiness, Flintoff

Když Matt LeBlanc na konci 25. řady oznámil, že v Top Gearu definitivně končí, rozpoutala se velká diskuse, kdo by ho v oblíbeném televizním automobilovém pořadu mohl nahradit. Nyní už je jasno a britský Top Gear tak má jistotu nerušeného pokračování i v další sérii.

Článek

Po (vynuceném) odchodu populárního tria Clarkson/Hammond/May k americkému Amazonu britský televizní magazín Top Gear stále hledá ideální složení nového moderátorského týmu. V roce 2016 byl pořad kompletně restartován pod vedením známého moderátora rádia BBC Radio 2 a sběratele aut Chrise Evanse, kterého doplnil zkušený motoristický novinář Chris Harris a známý herec a nadšený autíčkář Matt LeBlanc. V moderátorském týmu se také střídali novinář Rory Reid, závodnice Sabine Schmitz, bývalý závodník, šéf týmu F1 Eddie Jordan a samozřejmě tajemný ochočený závodník Stig.

Foto: BBC Top Gear

Původní sestava restartované série Top Gearu

Jenže debutová 23. sezóna se rodila v produkčních bolestech provázených řadou kontroverzí a ani u diváků nedopadla příliš úspěšně. Fanoušci byli hodně rozčarovaní z nové koncepce pořadu, především moderování Chrise Evanse. Kritika, která se na hlavu tvůrčího týmu snášela prakticky s každým novým dílem, přiměla Evanse k sebereflexi – na konci první restartované řady z pozice lídra pořadu odstoupil. Zbytek moderátorského týmu však zůstal, k hlavní dvojici Matt LeBlanc a Chris Harris se přidal Rory Reid a najednou všechno začalo fungovat. I když samozřejmě svatou trojici Clarkson/Hammond/May nahradit nešlo, nový koncept Top Gearu se ukázal jako životaschopný a nová trojice moderátorů se začala úspěšně sehrávat. Sezóna s číslem 24 tak u diváků dopadla mnohem lépe. Zdálo se, že se vše stabilizovalo a my si jako diváci budeme moci užívat další povedený televizní automobilový magazín.

Foto: BBC Top Gear

LeBlanc, Harris a Reid fungovali před kamerou daleko lépe

Na konci 25. série však Matt LeBlanc oznámil, že končí. Práce moderátora Top Gearu ho podle jeho vlastní slov velmi bavila a se svými kolegy si při natáčení užili spoustu legrace, ale celý produkční proces ho zatěžoval víc, než by si přál. „Natáčení je časově velmi náročné a vyžaduje hodně cestování,“ vysvětloval na konci letošního května LeBlanc, „kvůli tomu s rodinou a přáteli mohu trávit mnohem méně času, než bych si přál.“ Televizní Top Gear tak znovu začal hledat nového moderátora. A s radostí vám můžeme oznámit, že ho právě našel. Vlastně ne jen jednoho, ale rovnou dva. Chrise Harrise doplní v moderátorské trojici komik a moderátor Paddy McGuiness a bývalý hráč kriketu Freddie Flintoff.

Foto: BBC Top Gear

Paddy McGuiness, Chris Harris a Freddie Flintoff

Patrick Joseph „Paddy“ McGuinness (narozen 1973) je populární britský komik, herec a televizní moderátor seznamovacího pořadu Take Me Out. Pravda, to nevzbuzuje mnoho nadějí, ale v roce 2016 také uváděl sérii Hvězdy ve svých autech, kde s deseti celebritami procházel jejich automobilovou historii. Jeho vlastní automobilová historie pak začíná u Fordu Escort XR3i a končí u 460koňového Ferrari California, takže mu jsou auta určitě velmi blízká. „Stát se moderátorem Top Gearu je opravdová pocta,“ okomentoval svou novou roli Paddy. „Moderovat show, kterou sleduji a miluji už od dětství, je naprosto úžasné. Fanoušci Top Gearu po celém světe jsou velcí nadšenci a já se považuji za jednoho z nich.“

Andrew „Freddie“ Flintoff (1977) je kriketová legenda, svého času také kapitán britského národního mužstva. Po předčasném konci sportovní kariéry kvůli vážnému zranění kolene se vrhl na dráhu moderátora. Jeho automobilová minulost zahrnuje superauta od Bentley, Ferrari nebo Lamborghini a přirozeně také řadu pokut za rychlost. Na kontě má mimochodem skalp závodníka Formule 1, kterého porazil v závodě aut, i když jen modelů na dálkové ovládání. Na svou novou moderátorskou roli se již vyloženě těší: „Nestává se příliš často, že dostanete nabídku dělat práci svých snů. Vždycky jsem byl automobilový nadšenec, a proto jsem šťastný, že mohu být součástí týmu Top Gear.“

Rory Reid bude v Top Gearu působit dál, ale jen v roli moderátora speciálu ze zákulisí Extra Gear. Z původního tria tak zůstává jen Chris Harris, který oba své nové partnery přivítal s otevřenou náručí: „Myslím, že si dovedete představit, jakou spoustu legrace si užijeme s Paddym a Freddiem při natáčení nových dílů Top Gearu. Oba jsou vynikající, rození baviči, a až je spojíme s těmi nejatraktivnějšími auty planety, určitě to posune Top Gear na novou úroveň. Moje práce snů je teď ještě lepší.“ Na začátku roku 2019 bude odvysílána 26. série Top Gearu, které ještě bude šéfovat Matt LeBlanc, ke konci roku ji pak bude následovat 27. řada v novém obsazení s Chrisem, Paddym a Freddiem. Určitě se máme na co těšit!

Reklama

Související témata:
Načítám