Hlavní obsah

Britská reklama na Ladu Nivu z roku 1980

Foto: Archiv Garáž.cz

Dobové reklamy mají styl i šmrnc a navíc ukazují opravdové schopnosti prezentovaných aut. Alespoň tak to vypadá v reklamě automobilky Lada, která byla natočena pro anglický trh.

Článek

A právě tahle reklama je boží. Byla točena pro anglický trh, takže je kompletně v angličtině a také prostředí je trošku jiné, než by člověk čekal od ruských automobilů. Žádná sibiř, ani Rusko, ale Afrika. V reklamě se prezentuje sedan, kombi a také offroadová legenda Niva. Přesně s touto trojicí Lada vstupovala na trh v Británii. V reklamě je zcela jasné poselství, které bylo předáno budoucím potencionálním zákazníkům. Tedy, že tato auta toho hodně vydrží a jsou za nízkou, velmi konkurenceschopnou cenu. 

V reklamě předvádějí vozy značky Lada neuvěřitelné kousky. V jednom momentě sedan skáče jako antilopa, brodí se hlubokou vodou jako nosorožec a Niva zdolává těžký terén. Celá reklama je velmi pěkně natočena a hlavně je reálná. Jednotlivé modely se tam prezentují jako hodně odolné vozy, které vydrží jakékoliv zacházení. 

Reklama

Načítám