Hlavní obsah

Brabus AMG E63 S – 800 koní by mělo stačit všem

Foto: Brabus

Tenhle sedan umí jet rychle jako Ferrari. A přitom byste to do něj vůbec neřekli!

S výkonem 600 koní ještě nedávno kraloval McLaren F1 celému supersportovnímu nebi. Dnes vám takhle početné splašené stádo nabídne i (ne)obyčejný čtyřdveřový sedan. Přesto se stále najdou lidé, kterým ani takhle monstrózní výkon a balistická dynamika nestačí. V pořádku, právě pro ně jsou tu blázni z Brabusu…

Článek

Auta od AMG mají pověst trochu nevycválaných divočáků, ze kterých se ježí chlupy po celém těle. Rozhodně to platí pro nový sedan/kombi E63 S, který je díky výkonu 612 koní na stovce za pouhé 3,4 sekundy a uháněl by přes 300 km/h, kdyby ho ve 250 nezastavil v rozletu gentlemanský elektronický omezovač (který si za příplatek můžete negentlemansky nechat posunout na 300 km/h). To docela jde na pětimetrové, dvě tuny vážící čtyřdveřové rodinné auto. Jenže co když vám to nestačí?

Pak se musíte stavit u německého úpravce Brabus, který vaše AMG E63 S přifoukne na brutálních 800 koní (+188 k) a 1 000 Nm (+150 Nm). Díky tomu srazili čas na stovku na rovné 3 sekundy (stejně jako ušlechtilé Ferrari 488 GTB) a rychlost je omezená na 300 km/h. Na přání vám omezovač samozřejmě rádi odpojí, abyste mohli prohánět ferárka a poršáky i daleko za třístovkou (pochopitelně pouze na německých Autobahnech).

Vedle nadupané techniky si můžete vyšperkovat i zevnějšek E63 AMG – třeba karbonovými díly (lip předního spojleru nebo zadní difuzor), které zároveň vylepšují aerodynamiku, 21palcovými koly (pneumatiky 265/30 R21 vpředu a 305/25 R21 vzadu), nebo nerezovým výfukovým potrubím s keramickými koncovkami. Hlavně si ale těch 800 koní můžete pořídit i v kombíku, což nám přijde ještě víc cool. Přeci jen uhánět 300+ km/h s manželkou, dětmi, psem a kufry na palubě nemůže žádné Ferrari (zatím).

Reklama

Načítám