Hlavní obsah

Brabham Automotive BT62: Závodní hračka až domů

Foto: Brabham Automotive

Brabham Automotive BT62 Competition Spec je hračka, kterou prostě chcete domů

Ať se venku děje, co se děje, společnost Brabham Automotive nezahálí a produkuje závodní hračky. BT62 Competition Spec s vidlicovým osmiválcem a výkonem přes 700 koní je jednou z nich a už má svého majitele. Chcete taky brutální závoďák? Firma vám ho doveze až domů.

Článek

Když nemůže Mohamed k hoře, musí hora k Mohamedovi. Takže když moc chcete jeden brutální závoďák, firma vám ho prostě vyrobí a doveze. Brabham Automotive se vytasila limitovanou sérií 70 kusů supervýkonného modelu BT62 a první z nich už doručila týmu Horsepower Racing z Velké Británie.

Foto: Brabham Automotive

Co jde, je z karbonu. Dokonce i brzdy

Nejde o velkou manufakturu s tisícovkami zaměstnanců, ale o malou firmu, která každý vůz postaví s láskou, ručně a se zaměřením na individuální požadavky. Chcete auto na míru? Brabham ho ušije.

Foto: Brabham Automotive

Auto je kompletně vyrobeno ručně

Technicky se bavíme o třech různých řadách, a to BT62 Ultimate Track, Competition Spec a Road Compliant. Nejostřejší verze Competition patří k nejlehčím, protože nemá například zbytečná sedadla navíc, ale disponuje výkonem varianty Ultimate.

Abyste porozuměli tomu, o jak velkou bestii jde, čtěte dále. Pohonným srdcem vozu je 5,4litrový atmosférický vidlicový osmiválec, naladěný na výkon 710 koní a spárovaný se šestirychlostní sekvenční převodovkou.

Foto: Brabham Automotive

Tohle ovládá zábavnou hračku pro velké kluky a holky

Podle regulí FIA se uvnitř nachází ochranná klec z uhlíkových vláken, kola disponují středovou pojistnou maticí, najdete tu také pneumatický hever, informační displej a lehký odnímatelný multifunkční karbonový volant.

Karbonové jsou ještě brzdy, vybavené závodním systémem ABS a kontrolou trakce. Do party se přidává též masivní křídlo, které umí generovat přítlak až 1 200 kilogramů.

Tento kousek na snímcích frčí do stáje Horsepower Racing z Velké Británie a uvidíme ho na závodním šampionátu Britcar Endurance. Cena? Za tuhle hračku na okruhy zaplatíte bez dovozu asi 23,5 milionu korun. Což je samozřejmě pálka, ale pokud milujete závodění, je BT62 skutečně vhodným náčiním.

Reklama

Načítám