Hlavní obsah

Boj na ostří nože v ETCC finišuje!

Foto: Archiv Garáž.cz

Letošní ročník Evropského poháru cestovních vozů míří k finálovému podniku kalendáře v Imole. Na slavné trati se rozhodne o tom, kdo se stane šampionem. Petr Fulín přijíždí do Itálie se shodným množstvím bodů jako jeho hlavní soupeř Kris Richard.

Článek

Po předcházejícím podniku v Magny Cours se situace v tabulce srovnala, a tak se o titul bude bojovat de facto jen ve dvou posledních závodech. Fulda na "Autodromo Enzo e Dino Ferrari" závodil naposledy v roce 2012 během své premiérové sezóny v Evropském poháru, namísto vzpomínek se však český jezdec soustředí na nadcházející střetnutí: "Pauza před posledním víkendem byla extrémně dlouhá a já se nemůžu dočkat, až budeme znovu na trati. Každé svezení v závodech je super!"

Foto: Archiv Garáž.cz

Jak ale dodává, dramatické kulisy posledního víkendu jsou v kontextu letošní sezóny něčím nepřirozeným. Nebýt kontroverzních rozhodnutí komisařů na Slovakiaringu a ve Vila Realu, mohlo být o titulu prakticky rozhodnuto. "Nic se spornými verdikty neuděláme, a tak se soustředíme na naši práci. Pro výsledek uděláme jako vždy maximum. Rozhodnutí nás v sezóně poškodila, ale pro diváky musí být zajímavé, jak je to otevřené," říká Petr Fulín před závodním víkendem.

Foto: Archiv Garáž.cz

Přípravy na něj český závodník rozhodně nepodcenil – dokonce se nad rámec původně plánované sezóny podíval do Imoly už během uplynulého víkendu v rámci italské série TCR. "Chtěli jsme se připravit co nejlépe. Závody jsme odjeli s těžším autem oproti konkurenci, vezl jsem plánované závaží pro finále ETCC, prostě to byl závodní test se vším všudy," shrnul Fulda víkend, v němž obsadil druhé a třetí místo.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nedaleko Bologne na závodníky čeká souboj o každou desetinu, rozhodující výhodou může být i lepší umístění v kvalifikaci. Fulín k očekávanému souboji dodává: "Trať je to krásná a celý tým se na finále moc těší. I kdyby nám tento souboj neměl vyjít, musíme z Imoly odjíždět s pocitem, že jsme pro dobrý výsledek udělali maximum. To je náš cíl."

Reklama

Načítám