Hlavní obsah

BMW se zákazu dieselů nebojí. Proč?

Foto: Archiv Garáž.cz

Už jste o tom asi slyšeli, ale v Německu se hodně nahlas uvažuje o zavedení zákazu vjezdu dieselových aut do velkých měst. Automobilky na to reagují, jako první přichází se vstřícným krokem BMW.

Článek

Zatím není přesně známo, kdy a jestli vůbec se tento zákaz uvede v život, ale my o tom nepochybujeme. Stačí se podívat na současnou politickou garnituru, která dělá vše, co na očí ekoteroristům vidí. Zřejmě se to bude v Německu týkat většiny velkých měst. Ale na finální rozhodnutí si musíme ještě počkat. Na druhou stranu je ale vidět, že čekat nechtějí automobilky. Tedy alespoň mnichovské BMW ne a připravuje hned několik zajímavých akcí pro zákazníky, kteří by měli strach, že se jejich turbodiselovým modelem nebudou moci jezdit do města. 

První z nich je úplné vrácení nového modelu. Jde o to, že pokud si pronajmete nové dieselové BMW, tak vám je automobilka vezme zdarma zpět. Má to ale jednu podmínku. Musíte bydlet v okruhu 100 km od města, na který se bude vztahovat zákaz vznětových motorů. Jenže BMW chce jít ještě dále a podpořit také majitele starších modelů s dieselovým motorem. 

Stačí, když budete vlastnit BMW, které má vznětový motor splňující normu Euro4. Když se pak rozhodnete koupit nový model u značky BMW, tak dostanete cenové zvýhodnění na nový vůz. Budete se to týkat elektrických modelů i3, plug-in hybridních aut nebo nových BMW s konvenčním motorem splňujícím emisní normu Euro6, které nebude produkovat více CO2 než 130 g/km. Sleva na nové auto bude v přepočtu činit zhruba 51 000 Kč. 

Reklama

Načítám