Hlavní obsah

BMW M4 Cabrio je venku, překvapivě jen ve verzi xDrive

Foto: BMW

Sedan M3 a kupé M4 už mají svou premiéru dávno za sebou, nyní mnichovská automobilka strhla virtuální plachtu z nejostřejší verze kabrioletu. M4 Cabrio se představuje rovnou ve vrcholném provedení Competition s výkonem 510 koní a standardně dodávaným pohonem všech čtyř kol xDrive. Prodej bude zahájen letos v létě.

Článek

Ano, otevřená M4 má taky ty obrovské nozdry jako kupé M4 a sedan M3. Ale pro spoustu majitelů kabria to bude výhoda, protože kontroverzní designový prvek na přídi odvede pozornost od posádky, která je se střechou dole obvykle ostře sledována. Takže ať jste fešák/fešanda nebo ne, střecha musí dolů!

Nová otevřená řada 4 přešla od plechové sklápěcí střechy zpátky k látkové a rozhodně jí to prospělo. Má totiž elegantnější záď a látková střecha je navíc přibližně o 40 procent lehčí než pevná skládací střecha předchozího modelu (i tak M4 Cabrio váží dvě tuny, na délku totiž měří jako řada 5 generace E39). Střecha se skládá pochopitelně za pomoci elektroniky, „nahoře bez“ jste po stisknutí příslušného tlačítka za 18 sekund.

Jako první na trh dorazí vrcholné provedení Competition poháněné třílitrovým benzínovým šestiválcem s přeplňováním dvěma jednokomorovými turbodmychadly (twin-turbo), výsledkem tak bude výkon 510 koní a 650 Nm.

Zrychlení z 0 na 100 km/h je v případě nejostřejšího kabria řady 4 otázkou 3,7 sekundy (M4 kupé s xDrive je o 0,2 sekundy rychlejší), zrychlení 0–200 km/h pak proběhne za 13,1 sekundy. Maximální rychlost činí 250 km/h, respektive až 280 km/h s příplatkovým paketem.

BMW M4 Cabrio se dodává výhradně s osmistupňovou automatickou převodovkou M Steptronic a pouze s pohonem všech kol xDrive, který se k autu na léto moc nehodí, ale s ohledem na masivní výkon ho určitě neodmítnete. Naštěstí lze využít režim známý z dalších M modelů poslední doby, kdy se síla motoru při vypnutém DSC přenáší pouze na zadní kola (režim 2WD).

Výroba bude zahájena v červenci v továrně v Dingolfingu, kde se vyrábí i M5, M8 nebo běžné verze řady 4 Cabrio. BMW M4 Competition Cabrio už zná i svou cenu na českém trhu: 2 619 500 korun. Proti výchozímu kupé si připlatíte 345 tisíc korun. Za krásu se prostě platí…

Reklama

Načítám