Hlavní obsah

BMW lehce poodhalilo novou řadu 1

Foto: BMW

Poodhalené BMW řady 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do premiéry nové řady 1 mnichovské značky BMW ještě pár měsíců zbývá, ale automobilka už nechtěla čekat, a tak fanouškům postupně odhalila několik detailů. Víme, jak bude vypadat přední část auta i několik maličkostí z interiéru. A zatím to rozhodně nevypadá špatně!

Článek

Jedničková řada značky BMW je sice nejmenší z rodiny, to ale neznamená, že by měla být opomíjena. Obzvlášť ve vrcholné verzi M135i, ale k té se dostaneme až za chvilku. Zatím není jasné, kdy konkrétně bude řada 1 představena, ale v tuto chvíli se spekuluje o zářijovém autosalonu ve Frankfurtu, protože už před nějakou dobou BMW potvrdilo, že chce novinku zákazníkům začít dodávat ještě koncem tohoto roku. O novince zatím máme jen několik málo podrobností.

Víme, že přijede na nové platformě FAAR, kterou už používá X1 nebo třeba MINI Countryman. Díky ní by řada 1 měla nabídnout celkem slušný prostor pro posádku a konkurovat tak třeba třídě A od Mercedesu. Konkrétní čísla neznáme, tedy až na jedno. BMW už dříve potvrdilo, že posádka bude mít až o 33 centimetrů více prostoru pro nohy. Interiér je zatím jinak maskován, ale automobilka prozradila, že pro „jedničku“ použije moderní digitální přístrojový štít a dojde i ke zvětšení zavazadlového prostoru, a to až na 380 litrů.

A nyní tedy k výše zmíněné M135i. BMW se v jejím případě rozloučilo se šestiválcem a nahradí ho přeplňovaným čtyřválcem, jehož výkon by měl být 306 koní. K tomu automobilka přidá pohon všech kol a automatickou osmistupňovou převodovku. Zní to jako zajímavý koktejl, ale už teď je nám jasné, že tím BMW řadu příznivců trochu naštve. Pro objemnější motory, pohon výhradně zadních kol a manuální převodovky ale bohužel v dnešním světě není místo.

Foto: BMW

Chystané BMW řady 1

Kromě této verze se ale jistě dočkáme palety jak benzinových, tak dieselových agregátů, ale automobilka jistě nabídne i jejich hybridní verze. Některé internetové spekulace dokonce mluví o tom, že dříve nebo později by se řada 1 měla dočkat také své čistě elektrické verze.

Reklama

Související témata:
Načítám