Hlavní obsah

BMW chystá nejsilnější sedmičku všech dob! Bude elektrická

Foto: BMW

Současná generace řady 7 nabízí plug-in hybrid. Ta nová by však měla zajít ještě dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka BMW není co do počtu elektrifikovaných modelů příliš na špici. Jako by elektřině tolik nevěřila. Nebo se to jen zdá? Podle dostupných informací se paleta elektromobilů a plug-in hybridů brzy rozšíří mimo jiné díky nové řadě 7. V jejím rámci se totiž objeví dosud nejsilnější velký sedan, poháněný čistě elektricky.

Článek

Sedmičková BMW představují to nejlepší, co si mohou nároční zákazníci značky přát. Nabízejí luxus i výkon, prestiž i kvalitu. A nová generace má přinést ještě něco navíc. Hovoří se o elektrifikaci. Nové sedmičky by tak kromě benzinové a dieselové varianty měly být k dispozici opět jako plug-in hybrid, ale nově také jako čistý elektromobil. Spekulace již potvrdil i generální ředitel automobilky Oliver Zipse.

A právě čistě elektrický model řady 7 by měl být nejvýkonnějším sériovým BMW v historii. Název ještě není oficiálně potvrzený, ale logicky se hovoří o BMW i7, respektive i7S, který má nabídnout až 670 koní. Všechny nové vozy řady 7 mají přitom stát na stejné platformě.

V případě elektrické sedmičky se hovoří o kapacitě baterií 100 kWh a dojezdu až 600 kilometrů. Moc elektrických konkurentů v tomto segmentu zatím nenajdeme, hlavními souputníky tak bude nejspíš Tesla Model S nebo chystaný Mercedes-Benz EQS.

Foto: BMW

Elektrická vere nové sedmičky by měla být nejvýkonnějším sériovým BMW v historii

Jediným čistě elektrickým modelem, který zatím BMW nabízí, je městský vůz s označením i3. Sedmička stojí na opačném konci nabídky a je jasné, že po ukončení výroby i8 půjde o novou vlajkovou loď elektrifikované rodiny BMW „i“. Nová generace řady 7 by měla na trh dorazit v průběhu roku 2022.

Reklama

Načítám