Hlavní obsah

Chcete auto po celebritě? BMW po Tupacovi je nyní na prodej

Foto: Celebrity Cars

Mezi mé nejoblíbenější modely od BMW patří sedan řady 7 - E38. Mimo jiné s ním jezdil Kurýr nebo také James Bond. A pak také třeba rapper Tupac, který se právě v něm stal obětí atentátu. Auto s pohnutou historií je nyní na prodej za 40 milionů korun.

Článek

Neslavně slavné luxusní BMW, v němž byl známý rapper zastřelen, není na prodej poprvé. Už v roce 2017 se dostalo k dealerovi, který si za něj tehdy řekl 1,5 milionu dolarů, tedy v přepočtu 34 milionů korun. Za sedmičkové BMW, které ještě není veteránem ani youngtimerem (i když tohle období se určitě blíží), je to astronomická cena.

Vůz je tak v tom věku, kdy byste jiné kousky z téže doby označili za „ojetou popelnici“ (nebo ještě hůř za auto pro kolotočáře, pasáky a vesnické DJe - to vše jsem o E38 už slyšel). Jistě, ve své době to bylo prvotřídní auto a pořád je velmi dobré, i když už má svá léta a cenově patří k nejdostupnějším sedmičkám z Mnichova (tedy kromě tohoto konkrétního). Tak to ovšem s auty po slavných majitelích chodí.

Brzy po první nabídce se auto objevilo i v show Pawn Stars. Ani to ale nepomohlo a auto nebylo prodáno. No a nyní je v nabídce zas a cena ještě o čtvrt milionu dolarů vzrostla, takže při přepočtu na koruny se bavíme o částce necelých 40 milionů.

Foto: Celebrity Cars

Vrchol tehdejšího mnichovského luxusu

Auto už z pochopitelných důvodů není v autentickém stavu po majitelově vraždě. Poškozené panely karoserie a skla byly vyměněny a interiér vyčištěn už jedním z mnoha předchozích majitelů. Přitom se ale tehdy dost debatovalo o tom, zda auto ponechat v poničeném stavu, nebo jej zrenovovat. Podle některých totiž renovace naopak snížila hodnotu auta.

Ovšem alespoň může prodejce Celebrity Cars z Las Vegas tvrdit, že auto je ve skvělém stavu a také plně funguje. Jenže nyní je to na pohled vlastně stejné auto jako jakékoliv jiné BMW 750iL z té doby. A podle předchozí zkušenosti můžeme soudit, že se asi opět neprodá. Cena je totiž opravdu absurdně vysoká. Abyste měli představu, v roce 2017 se totiž prodalo ještě jiné Tupacovo bývalé auto. Hummer H1 byl tehdy vydražen za 205 tisíc dolarů, tedy něco přes 4,6 milionů korun. Takřka desetinásobnou hodnotu má tedy BMW asi sotva. I když kdo ví, třeba se kupec najde.

Reklama

Související témata:
Načítám