Hlavní obsah

Bertone Mantide: Lord Voldemort, který vás chce sníst

Foto: Worldwide Auctioneers

Velmi osobitý model Bertone Mantide by v Česku udal asi jen zesnulý Zdeněk Srstka známý z pořadu Chcete mě?

Víte, co vznikne, když studio Bertone pustí uzdu své fantazii? V roce 2009 se tak stalo a narodil se model Mantide – vůz tak osobitý, že kdyby byl lidskou bytostí, milovala by ho jen jeho vlastní matka. V přestrojené Corvette C6 ZR1 však dříme 647 koní. Potěší vás, že tento kousek míří do aukce, takže může být jednou váš. Chcete ho?

Článek

Nejlépe by tohle auto prodal asi zesnulý Zdeněk Srstka, protože je vážně hodně osobité a málokomu se líbí. Za příď s plochým nosem by se nemusel stydět ani černokněžník Lord Voldemort z Harryho Pottera, zatímco zezadu vůz působí tak, jako by vás chtěl svými rozevřenými ústy spolknout. Co naplat, stále jde o jedinečný výrobek z dílny studia Bertone, které navrhlo i našeho českého Favorita, takže si svoje příznivce určitě najde.

Foto: Worldwide Auctioneers

Koukněte na zadní část, tvarování připomíná obří ústa, která vás chtějí sníst

Vůz debutoval už v roce 2009 a mělo vzniknout celkem 10 kusů, ovšem sériová výroba se nikdy nerozběhla. Schopnosti převlečeného 647koňového Chevroletu Corvette C6 ZR1 však byly otestovány na italském okruhu Nardo, kde vyšla najevo poměrně zajímavá čísla.

Foto: Worldwide Auctioneers

Interiér je plný lehkých materiálů a umělého semiše

Vzhledem k tomu, že Bertone použil pro výrobu karoserie uhlíkové vlákno a do interiéru zastavěl velmi lehké materiály, dokáže tenhle mutant z konce minulé dekády zrychlit z nuly na sto za 3,3 vteřiny a dosáhnout nejvyšší rychlosti 350 kilometrů za hodinu. K tomu mu napomáhá 6,2litrový kompresorem přeplňovaný vidlicový osmiválec a šestirychlostní manuál.

Foto: Worldwide Auctioneers

Koukněte na hladký nos vozu. Auto vypadá jako Lord Voldemort

Super vzácný supersport s nájezdem zhruba 10 tisíc kilometrů byl nabízen už vloni v říjnu jedním prodejcem luxusních vozů v New Yorku, ovšem výsledek prodeje není známý. V současné době je Mantide v rukou společnosti Worldwide Auctioneers, která je zodpovědná za jeho dražbu.

Takže pokud jste po unikátu z dílny studia Bertone zatoužili, můžete podat svůj příhoz na celosvětové aukci Scottsdale, která začíná už 15. ledna tohoto roku. Připomínáme, že svého času stál vůz okolo 38 milionů korun, tak uvidíme, za kolik se prodá teď.

Tak co, jak se vám přepracovaná Corvette líbí? Hlasujte v naší anketě!

Reklama

Načítám