Hlavní obsah

Bentley Continental GTC – 333 km/h s nebem nad hlavou

Foto: Bentley

Britský transkontinentální rychlík nabízí dokonalé pohodlí a jako bonus opálení v ceně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima už má sice jednu nohu ve dveřích, ale to jen znamená, že je ten pravý čas začít se připravovat na příští sezónu nahoře bez. A bude to náročné, protože vybrat si z nabídky novinkových kabrioletů nebude jen tak – po otevřené verzi BMW řady 8 a ohlášení McLarenu 720S Spyder přijíždí také Continental GT Convertible, schopný křižník kontinentů oblíbený mezi milionáři s jistou úrovní. Patříte k nim?

Článek

Pokud hledáte opravdu výkonný fén na vlasy, už dál nehledejte. Ten od Bentley pohání místo elektromotorku rovnou dvakrát přeplňovaný W12, který produkuje 635 koní a 900 Nm. GTC je tak na stovce za pouhé 3,8 sekundy a jede až 333 km/h. To by vám účes mohlo nejet vysušit, ale nejspíš i trochu rozcuchat.

Pokud se budete chtít schovat před větrem, deštěm nebo objektivy paparazzi, stačí zatáhnout látkovou střechu – zvládnete to za pouhých 19 sekund v rychlosti až do 50 km/h. Na výběr bude ze sedmi různých barevných variant látkové střechy, jednou z nich je dokonce tvíd, který se mnoha majitelům jistě bude hodit k jejich sáčku. Střecha vás také odtrhne od hluku okolí, kabina nového GTC je prý o 3 decibely tišší prostředí než u předchůdce.

Nové Conti GTC je také o 5 procent tužší a o 80 kg lehčí, přitom však pořád váží 2 414 kg, tedy o 170 kg víc než kupé. Kila navíc však v téhle třídě příliš nevadí, jen pomáhají vyhladit jízdu do dokonalé plavnosti, čemuž notně pomáhá adaptivní podvozek napojený na 48V elektrický rozvod, který eliminuje nežádoucí náklony. O správnou pohodu posádky na palubě se starají sedadla nastavitelná ve 20 směrech, lány té nejlepší kůže a další vysoce kvalitní materiály, 12,3palcový infotainment nebo zakázkové hi-fi Naim s výkonem 2 000 W a 18 reproduktory.

Bentley Continental GTC je zkrátka velmi v pořádku – je to mimořádně schopný čtyřkolový gentleman, který si s vámi velmi rád udělá výlet z Prahy do Nice jen tak na brouzdání po promenádě se střechou dole, podvečerní koupačku na pláži a večeři ve vyhlášené restauraci La Réserve. Jen si dobře rozmyslete, jestli se k němu vůbec hodíte…

Reklama

Související témata:
Načítám