Hlavní obsah

Barevné brzdiče jako velmi stylová součást designu auta

Foto: Brembo

Speciální brzdiče Brembo představené v Ženevě

Také patříte mezi detailisty, kteří dokud nejsou se svou prací absolutně spokojeni, neodejdou od ní? A je jedno, jestli jde o úklid, vaření, umývání auta nebo třeba tuning. Detaily jsou prostě velmi důležité, čehož si všimla i firma Brembo a rozhodla se ukázat, že i ryze mechanická záležitost, jakou jsou brzdiče, může být designová.

Článek

Brembo je italská firma, která se už pěknou řádku let specializuje na brzdy, a to jak ty levnější, ale přesto kvalitní, na kterých můžete jezdit i vy, tak také na ty, které pak vozí supersporty na závodních tratích. Protože byla založena už v roce 1961, má letité zkušenosti, čehož si všimla i velká spousta automobilek, která s touto firmou začala spolupracovat. Bremba najdete v prvovýrobě spousty různých značek.

Možná si myslíte, že brzdiče mohou být buď standardní černé nebo tak maximálně červené. Ovšem některé značky umí tuto část techniky auta lakovat třeba na hodně výraznou žlutou jako Lamborghini nebo modrou jako modely BMW M. Ovšem vždy jsou brzdiče lakovány jen jednou barvou, která nemá za úkol být zajímavá, ale hlavně odolná. Ovšem Brembo se rozhodlo, že kromě odolnosti může být jejich brzdič také stylový. Hodně stylový!

Do Ženevy proto tito Italové přivezli celý set brzdičů v různě barevném, třpytivém, lesklém i matném provedení. Než se ale začnete radovat, že konečně někdo přišel s trochou kreativity, musíme vás asi zklamat. Zatím jde jen o koncepční kusy a je otázkou, jestli se někdy něco podobného dostane do výroby. A byla by škoda, kdyby ne. Brembo říká, že si pro tyto barevné brzdiče vzalo inspiraci ve světě módy, ale i sociálních sítí.

Některé brzdiče jsou tak jen výrazně lakované s trochou třpytek, jiné mají klasický károvaný vzor a jedny vypadají, jako by byly potetované. Brembo se nebálo výrazných barev i vzorů a nutno říct, že to byl dobrý krok. Ano, my víme, že na autě hrají většinou prim kola. Ale když by pod nimi prosvítaly podobně extravagantní brzdiče, šlo by o hodně zajímavý detail. Jen si představte třeba matně černé Bentley, kterému pod minimálně 21palcovými disky decentně prosvítají třeba třpytivé a pořádně velké brzdiče. Stejně tak by mohly být nadšené dámy z barevných brzdičů, které ozdobí jejich oblíbenou Audi.

Jistě se mezi vámi najde velká spousta těch, kteří si myslí, že nejlepší je klasika. Ideálně v červeném provedení. Ale je fajn mít na výběr a je fajn, že někdo myslí i na individualisty, kterých je hlavně mezi milovníky tuningu velká spousta.

Reklama

Načítám