Hlavní obsah

Automobilová historie za miliony na výstavě Retro Classic

Foto: Archiv Garáž.cz

Ještě před autosalónem v Ženevě, který pro nás začíná v úterý a představí největší automobilové novinky pro letošní rok, jsme vyrazili prohlédnout si úžasné automobilové veterány na Retro Classic do Stuttgartu.

Článek

Tahle výstava je už každoroční veteránskou klasikou a kromě prezentace různých prodejců veteránů a renovačních firem si tu máte možnost koupit nějakou tu automobilovou legendu nebo náhradní díl pro váš hýčkaný veterán. Letos stánky zaplnily devět výstavních hal, z nichž v sedmi byla auta, v jedné pak traktory a v dalších specialisti na náhradní díly. A kolik stojí vstup? Skoro nic, za jednodenní návštěvu zaplatíte 20 euro.

Foto: Archiv Garáž.cz

V letošním roce zde bylo zastoupeno nejvíce vozů značek Porsche a Mercedes-Benz, ale v halách jsme našli i další, opravdové skvosty, které se často neobjeví ani v České republice. Nechybělo ani LaFerrari, Ferrari Enzo nebo limitovaný Mercedes McLaren SLR Stirling Moss. Veletrh probíhal od čtvrtka až do dnešní neděle a všechna auta byla ve špičkovém stavu s minimálním počtem kilometrů. Musíme uznat, že zajet do Stuttgartu určitě stojí za to. Zajímavostní je, že většina aut už byla v sobotu prodaná a největší boom v současnosti zažívají různé Mercedesy. Za zmínku také stojí, že všechny stánky byly průchozí, takže bylo možné se ke všem automobilům dostat velmi blízko.

Reklama

Načítám