Hlavní obsah

Audi v Ženevě představí nový koncept Q4 E-Tron

Foto: Audi

Audi Q4 E-Tron

Ačkoliv se mluvilo o soumraku autosalonů, letošní Ženeva bude plná zajímavých novinek a konceptů. Svou polívčičku si mezi všemi těmi novinkami chce přihřát i značka Audi, která mimo jiné odhalí nový koncept Q4 E-Tron. My pro vás máme první ochutnávku této novinky.

Článek

Chystáte se na výlet na autosalon v Ženevě? Už jsme vám ukázali mnoho horkých novinek, které zde budou k vidění a dnes k nim přidáme další. Obzvlášť fanoušky moderních technologií a značky Audi jistě zaujmou. Jak už název napovídá, velikostně novinka zapadne mezi modely Q3 a Q5 s už z několika málo skic je jasné, že půjde o klasicky střižené SUV. V praxi půjde o další malé SUV, které to nejzajímavější bude mít hlavně pod kapotou.

Půjde o elektromobil, jehož výroba by měla být spuštěna nejpozději během roku 2020. Nad elektromobilem v kabátě SUV kroutíte hlavou? Pak byste měli vědět, že tohle je u Audi, respektive v koncernu VW jen začátek. Už řadu měsíců předesílá, že v nejbližších letech hodlá do elektromobility investovat miliardy eur a světu představit velkou spoustu buď čistě elektrických nebo alespoň hybridních modelů.

Zatím toho o novince víme opravdu jen málo, a tak si budeme muset počkat na oficiální ženevskou premiéru. Víme, že bude stát na modulární platformě MQB, která umožní zástavbu kompletního elektrického pohonu i s bateriemi. Ty by měly být v autě umístěny tak, aby posádka nepřišla ani o centimetr prostoru v interiéru nebo v zavazadlovém prostoru. Zároveň Audi pracuje na poctivém dojezdu, který nebude určen jen do města. Jsme celkem zvědaví, jak bude novinka pojatá a jaké budou její elektrické parametry, nicméně víc bude známo až při premiéře v Ženevě.

Reklama

Načítám