Hlavní obsah

Audi představí ještě letos hned šest sportovních modelů!

Foto: Audi

Mysleli si, že před námi své novinky utají, ale neměli šanci!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní divize Audi letos slaví 25. narozeniny a nadělila si hned šest ostrých modelů řady RS, které stihne představit ještě do konce roku! Pokud nemáte rádi překvapení, tak dál nečtěte, protože my už víme, o jaké verze půjde – dočkáme se rychlých sedanů, kombíků a pochopitelně i nějakého toho SUV.

Článek

Audi RS4 Avant

Foto: Koaeca.ru

Audi RS4 render

Právě u tohoto modelu (tehdy mu ještě říkali RS2) začala přes 25 lety tradice rychlých silničních modelů Audi. Současná generace A4 prošla nedávno faceliftem a totéž čeká i RS4, ale kromě vylepšení designu zvenku i uvnitř žádné zásadní změny nečekejte. To však vůbec nevadí, protože její přeplňovaný 2,9 V6 nabízí skvělých 450 koní a 600 Nm, které jdou přes osmistupňový automat na všechna čtyři kola. Připravte se na stovku za 4,1 sekundy a (elektronicky omezenou) maximální rychlost až 280 km/h!

Audi RS Q3 a RS Q3 Sportback

Foto: X-Tomi Design

Audi RS Q3 render

Rychlá SUV jsou hitem a Audi u toho nesmí chybět – ostatně tohle je už druhá generace nejrychlejší Q3. Technika bude vycházet ze současné generace RS3 Sportback, což znamená řadový pětiválec dopovaný turbodmychadlem a produkující masitých 400 koní a 480 Nm, které půjdou přes sedmistupňovou dvouspojku na všechna čtyři kola. Čas na stovku tipujeme kolem 4,5 sekundy a maximální rychlost omezenou na 280 km/h. K dispozici bude i v nové variantě Sportback.

Audi RS6 Avant

Foto: Ascariss Design

Audi RS6 render

RS6 patří již od roku 2002 k tomu nejrychlejšímu, co si můžete v rodinném segmentu koupit. První dvě generace měly desetiválec původem z Lamborghini, jenže navíc se dvěma turbodmychadly. Ta třetí přezbrojila na menší twin-turbo V8, ale výkonově si polepšila na 600 koní a 750 Nm. Na stovku tak vystřelila za 3,7 sekundy a pelášila až 300 km/h (stále s elektronickým omezovačem). Šíleně rychlé, že? Možná ještě šílenější je, že její nástupce založený na nové generaci A6 bude nepochybně ještě rychlejší! Stejný motor nejspíš posílí na 630 koní (je potřeba porazit AMG E63 s 610 koni a BMW M5 s 625 koni) a čas na stovku se smrskne na 3,5 sekundy. V pětimístném rodinném kombíku! RS6 je vážně supersport s batohem…

Audi RS7 Sportback

Foto: X-Tomi Design

Audi RS7 Sportback render

A pokud byste chtěli RS6 bez batohu, pak si počkejte na RS7 Sportback. Technika bude totiž naprosto stejná jako u RS6 (twin-turbo 4,0 V8 s výkonem přes 600 koní, osmistupňový automat a pohon všech kol), ale balení bude elegantnější s vizáží čtyřdveřového kupé a čtyřmi místy k sezení. Tohle bude hodně sexy interkontinentální balistická střela!

Audi RS Q8

Foto: X-Tomi Design

Audi RS Q8 render

Audi sice nedávno představilo rychlou verzi SQ8, jenže tu pohání turbodiesel. Plnotučná RS Q8 bude úplně jiné kafe – prototypy, které se prohánějí na Nürburgringu, totiž jasně burácejí zvukem V8. To znamená 600 koní minimálně a spíš ještě více. Spekuluje se dokonce o tom, že by se RS Q8 mohlo stát nejsilnějším Audi vůbec! No, a stejný motor v Lamborghini Urus dává 650 koní – to jen tak pro inspiraci…

Každopádně letošní oslavy 25. výročí Audi Sport budou stát vážně za to. Všechno nejlepší přejeme!

Který z nových Audi RS modelů byste chtěli mít v garáži?
RS4 Avant
14,6 %
RS Q3
5,7 %
RS Q3 Sportback
5,7 %
RS6 Avant
37,8 %
RS7 Sportback
21,4 %
RS Q8
14,8 %
Celkem hlasovalo 548 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám