Hlavní obsah

Audi A6 50 TDI Quattro - High tech na kolech

Audi A6 50 TDI QuattroVideo: Ondřej Chamilla

 

V novém Audi A6 můžete poslouchat jakékoliv rádio na světě, vypíná vám při jízdě bez plynu motor pro úsporu paliva a nabízí veškeré high tech prvky. Přesto jsou oblasti, ve kterých muselo tohle auto udělat nucený krok zpět.

Článek

Na první pohled vypadá další generace Audi A6 jako skvělé spojení tradiční techniky a high tech prvků. Na jedné straně totiž máte tradiční pohon všech kol Quattro s mezinápravovým diferenciálem torsen, třílitrový turbodiesel s osmistupňovým automatem ZF, a to vše zabalené do cíleně povědomé karoserie. Ovšem k tomu se přidává 48voltový okruh, díky kterému auto umí třeba plachtit s vypnutým motorem. Nechybí řízení všech kol, veškeré asistenty umožňující částečně autonomní jízdu, ani moderní infotainment s možností vlastního nastavení jak auta, tak onoho systému.

I když se na první pohled zdá, že tohle auto s opravdu bohatou historií skáče mílovými kroky vstříc budoucnosti, přesto najdete oblast, ve které muselo takříkajíc udělat čelem vzad v zájmu zachování svého druhu. O co se jedná? Zjistíte v našem videotestu...

Reklama

Související témata:
Načítám