Hlavní obsah

Aston Martin DBS jako limitka pro Jamese Bonda

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBS Superleggera On Her Majesty’s Secret Service

Kdo by nechtěl být jako James Bond? A kdo by nechtěl jezdit auty, jakými vždy jezdil James Bond? To druhé se vám díky značce Aston Martin může splnit. Jen to bude zatraceně drahé a budete si muset pospíšit. Těch speciálních aut nebude mnoho a zákazníci se nejspíš jen pohrnou.

Článek

Aston Martin poslední dobou připomíná Jamese Bonda s mimořádnou intenzitou, přičemž ve svém úsilí není ojedinělý.  Jen před pár dny jsme vám ukazovali znovuobnovení výroby BD5 i se všemi filmovými rekvizitami. Vyrobeno jich sice nebude mnoho, ale o to zajímavější tohle klasické filmové auto je. Ovšem zmiňovanou klasikou automobilka neskončila. Legendární filmovou postavu a její 50. výročí se rozhodla uctít speciální edicí DBS Superleggera, které dala název On Her Majesty’s Secret Service, tedy v překladu „v tajných službách Jejího veličenstva“. Kdo z vás patří k filmovým fanouškům, jistě ví, že právě takto se jmenoval vůbec první film s Jamesem Bondem v hlavní roli, který se v kinech objevil v roce 1969, v němž si hlavního hrdinu zahrál George Lazenby.

Limitovaná edice spatří světlo světa jen v počtu 50 kusů, přičemž jednu si automobilka cení na stylovou částku 300 007 liber, tedy asi 8 820 000 Kč. Ediční vůz nabídne oproti tomu sériovému řadu speciálních prvků. Tím nejviditelnějším je takřka totožné lakování, jaké mělo auto prvního Jamese Bonda. Nechybí velká spousta dílů z karbonu, a to jak v exteriéru, tak v interiéru.

Exteriér ale byl upraven jen lehce, trochu rozšířen a trochu snížen. Ostatně, James Bond by žádným tuningovým excesem nejezdil. Ovšem v interiéru už se tvůrci celkem vyřádili. Hladké kožené čalounění v černé barvě doplňuje kontrastní červené prošívání. Červenou barvu pak najdete také na výplni dveří, ale červené jsou také karbonové manuální voliče automatické převodovky umístěné pod volantem. Kladně hodnotíme také přítomnost kartáčovaného hliníku, který interiéru propůjčil zajímavý šmrnc.

Jak v interiéru, tak v exteriéru nechybí několik plaketek odkazujících na film, samotnou postavu Jamese Bonda a samozřejmě na fakt, že jde o limitovanou edici. Ale jak už bylo řečeno výše, cena za tuhle takřka filmovou krásu není zrovna přívětivá. První kusy začne automobilka svým zákazníkům dodávat koncem tohoto roku. A není pochyb o tom, že všech 50 aut bude i přes vyšší cenu prodáno během chvilky.

Reklama

Načítám