Hlavní obsah

Aston Martin DB5, který si můžete koupit i vy

Foto: LEGO

Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5

Má vystřelovací sedadlo spolujezdce, výměnné SPZ i skryté kulomety. Je to Aston Martin DB5, se kterým jezdil James Bond. A koupit si ho můžete i vy, opravdu!

Článek

Jak je z úvodní fotky patrné, není v tom háček, ale spíš hák. Jedná se o stavebnici Lego, která půjde do prodeje 1. srpna. Dánská rodinná společnost tak uvádí na trh další excelentní model, který doplní již vyráběné a mimořádně oblíbené modely Caterham R620 a Bugatt Chiron. Tentokrát jde o Aston Martin DB5, se kterým jezdil james Bond. Oficiální název stavebnice je Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5 a jak už bývá zvykem, je propracovaná do posledního detailu. Má skryté kulomety, rotační SPZ, neprůstřelný zadní štít, tajný počítač, propichovače pneumatik, telefon v přihrádce dveří a samozřejmě i plně funkční vystřelovací sedadlo spolujezdce. To všechno by se nám hodilo i v běžném autě při prázdninové cestě po D1, ale máme pro to zvrácenou slabost i v tomto kapesním podání. Zvlášť když se o finální podobu musíte sami zasloužit - skládá se z 1295 součástek a skládání vám zabere pěkných pár hodin.

Aston Martin DB5 z filmu Goldfinger je v podání Lega dlouhý 34 centimetrů a je plný milých detailů. Pod kapotou je stejně jako v případě originálu šestiválcový motor a výrobce spolupracoval při návrhu se samotnou automobilkou. Jak už to totiž bývá, jde o licencovanou tvorbu a Miles Nurnberge, designér Aston Martinu, přiznává, že tohle byla trochu jiná práce, protože omezení při navrhování stavebnice z kostiček je víc než v případě návrhu auta. Ostatně podívejte se na video...

Modely série Lego Creator Expert si můžete koupit výlučně v online obchodě a DB5 Jamese Bonda není výjimkou. Jeho cena ve Velké Británii je 129,99 liber, tedy necelé čtyři tisíce korun. Pokud jste opravdový fanoušek, pak by ve vaší sbírce určitě neměl chybět!

A co vy? Máte slabost pro podobné hračky?

Reklama

Načítám