Hlavní obsah

Aston Martin a Airbus představují luxusní helikoptéru

Foto: Airbus Corporate Helicopters

Létající Aston Martin nabídne typické prvky britské značky, ale také kompletní techniku od Airbusu

Automobilka Aston Martin spolupracuje s významnými partnery, proto se kromě jejich aut můžete kochat také motocyklem a nově i helikoptérou. Po roce spolupráce s Airbusem spařil světlo světa letecký stroj nesoucí jméno značky. A pokud o něj máte zájem, nebudete muset dlouho čekat, první zákazníci se vrtulníku dočkají už v prvním čtvrtletí tohoto roku.

Článek

Není to tak dávno, co se Aston Martin pochlubil spoluprací s firmou Brough Superior a obě společnosti ukázaly motocykl AMB 001. Dnes se podíváme na výsledek 12měsíční spolupráce s firmou Airbus Corporate Helicopters, kterým je helikoptéra ACH130 Aston Martin Edition.

Tvary šestimístného nebo sedmimístného stroje napovídají, že může být využíván k turistickým vyhlídkovým letům, charterovým operacím a ke zdravotnickým zásahům. V nabídce jsou hned čtyři druhy primárně šedého nebo černého lakování exteriéru a čtyři verze luxusních provedení interiérů – to vše z pera kreativců automobilky Aston Martin.

Foto: Airbus Corporate Helicopters

Interiér je protkaný luxusem a kůží

Ergonomické sedačky známé z automobilů značky Aston Martin nabídnou čtyři různě barevná čalounění v kombinaci s pravým semišem a koženými brašnami umístěnými za předními opěradly. V podobném duchu jsou vyrobeny i výplně dveří, koberce nebo stropnice a všude po kabině najdete loga automobilky.

Foto: Airbus Corporate Helicopters

Součástí výbavy jsou i kožené brašny a interkom

Vrtulník si můžete objednat klidně hned. První zákazníci pak budou moci zaplnit své heliporty už v prvním čtvrtletí letošního roku. Airbus i Aston Martin o ceně taktně mlčí, nicméně víme, že nejlevnější verze helikoptéry ACH130 vyjde v přepočtu na 75 milionů korun. Tato speciální edice však jistojistě ochudí váš účet o daleko větší částku.

Airbus nekoketuje s výrobci automobilů poprvé, v roce 2011 představila firma spolu se značkou Mercedes-Benz  model ACH145 za 150 milionů korun a v roce 2018 vznikl ve spolupráci s Peugeotem vyhlídkový vrtulník ACH160 za skoro 462 milionů korun.

Reklama

Načítám